Dienstenbond CNV

Nieuws

19 april 2011

Voorstellenbrief cao ANWB 2011

Alweer enige maanden geleden hebben wij u gevraagd onderwerpen aan te dragen voor de nieuwe cao-onderhandelingen. Wij hebben daarop een groot aantal reacties gekregen van onze leden en hebben die uitgebreid besproken met onze kaderleden. Aangedragen punten zijn geclusterd en op haalbaar-heid bekeken. Bijgaand treft u het resultaat aan in de nieuwe concept voorstellenbrief van CNV Dienstenbond aan uw werkgever: de ANWB. Graag vernemen wij van u voor woensdag 27 april of u akkoord kunt gaan met de voorstellen met bijgaand stemformulier (postzegel niet nodig, faxen mag ook). De voorstellen uit de brief zal bij een akkoord inzet zijn voor de onderhandelingen.

Het is zeer prettig te zien dat er door de leden veel wensenverbeteringen voor de nieuwe cao zijn aangedragen. Helaas hebben wij niet alle punten kunnen meenemen. Samen met de kaderleden van de ANWB hebben wij keuzes moeten maken. Mocht u uw punt missen en willen weten waarom dat punt niet is meegenomen, stuur dan een mail naar uw bestuurder Harrie de Vaan op het mailadres
h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl ,die uw vraag graag beantwoord.

De afgelopen periode
In principe was het de bedoeling om in een eerder stadium de onderhandelingen te kunnen starten. De huidige cao liep per slot van rekening tot 1 april jongstleden. Echter waren er nog een aantal procesafspraken die naar onze mening eerst moesten plaatsvinden zoals eerder toegezegde periodieke overleggen. Daarnaast zijn wij weer zeer actief geweest bij de Alarmcentrale waar de afgelopen periode het nodige aan de hand was. Deze onderwerpen moesten eerst worden aangepakt voordat we de nieuwe cao-onderhandelingen zouden kunnen aangaan. De oude cao blijft overigens gewoon onverkort van toepassing totdat er een nieuwe cao is overeengekomen.

De voorstellenbrief
De bijgaande voorstellenbrief is zoals gezegd samen opgesteld met de kaderleden. Als de leden akkoord gaan zal dit de inzet zijn van CNV Dienstenbond voor de nieuwe cao 2011. Het stemformulier krijgen wij graag voor woensdag 27 april van u retour. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de voorstellenbrief; stel u die vooral. Tijdens de onderhandelingen zullen twee kaderleden van CNV Dienstenbond, te weten Alex Wentzel en Cees Stange, aan de onderhandelingstafel aanschuiven. Samen met hen gaan wij de onderhandelingen in en houden u natuurlijk nauwkeurig op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tot slot
Er speelt altijd tegelijkertijd veel bij de ANWB. In 2010 hebben wij bijvoorbeeld de Alarmcentrale-evaluatie gehad, de onderhandelingen over het sociaal plan, een aangekondigde reorganisatie, pensioenproblematiek en uiteraard de onderhandelingen voor de oude cao. Ook dit jaar zullen de ontwikkelingen bij de ANWB naar verwachting weer over elkaar heen buitelen. CNV Dienstenbond zet zich daarbij in voor haar leden, voor u dus. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet en neem vooral contact op met uw bestuurder Harrie de Vaan per email (h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl) of telefoon (010-2651111).