Gemeente Boekel


Het bestuur van gemeenschapshuis De Horst besluit terug te treden

In december 2006 is het nieuwe gemeenschapshuis De Horst geopend. Het bestuur van Stichting Gemeenschapshuis Venhorst (SGV) is op dat moment met veel enthousiasme de uitdaging aangegaan om de exploitatie en het beheer van deze nieuwe multifunctionele accommodatie op zich te nemen.

Het was beslist geen gemakkelijke opgave om alle verenigingen naar tevredenheid ruimte te bieden om hun activiteiten te ontplooien en een goed beheer tot stand te brengen.
Met enige trots kan gezegd worden dat het SGV is gelukt om het gemeenschapshuis binnen de vooraf gestelde financiële kaders te exploiteren. Om dit te realiseren heeft het bestuur initiatieven genomen om de functies in het gebouw uit te breiden. Zo is de vestiging van het bibliotheekpunt tot stand gekomen, is de mogelijkheid van naschoolse opvang aanwezig en worden er met regelmaat culturele activiteiten ontplooid. Mede door deze inspanningen en de vele vrije tijd die bestuursleden en direct betrokkenen hierin geïnvesteerd hebben, kunnen we spreken van een succesvolle ontwikkeling van gemeenschapshuis De Horst.

Helaas zijn er in de afgelopen periode tussen enkele verenigingen en andere betrokkenen spanningen ontstaan die er toe hebben geleid dat het bestuur onlangs in overleg besloten heeft om terug te treden. Voor de bestuursleden is het niet langer mogelijk hun bestuurlijke taken uit te voeren wanneer zij niet meer het maximale vertrouwen genieten van alle betrokken verenigingen en gebruikers. Daarnaast willen we vermelden dat de gemeente nooit de intentie heeft gehad om de huidige bestuursleden te ontslaan, maar altijd het belang van een goed functionerend gemeenschaphuis voorop heeft gesteld.

De vier huidige bestuursleden hebben zich de afgelopen jaren vrijwillig ingezet met als doel De Horst het kloppend hart van de gemeenschap Venhorst te laten zijn. In veel opzichten zijn zij daarin geslaagd en dat verdient respect.
Met het neerleggen van hun taken willen de bestuursleden nu anderen de gelegenheid geven om de exploitatie en het beheer van gemeenschapshuis De Horst op een goede manier voort te zetten.

Het college spreekt haar waardering uit voor de inzet die is geleverd door de bestuursleden en direct betrokkenen.

College van burgemeester en wethouders gemeente Boekel.