De Unie


Forse loonsverhoging en verbetering jeugdschalen in principeakkoord grootmetaal

Geplaatst op 19 april 2011

De FME-CWM, werkgeversorganisatie voor de grootmetaal (Metalektro) en De Unie en de andere vakbonden hebben een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao die geldt voor 140.000 werknemers. Centraal in de nieuwe cao staan maatregelen om werknemers op een aantrekkelijke en gezonde manier aan het werk te houden tot het einde van hun loopbaan. Er is een inkomensverbetering afgesproken van 4,75 procent. Daarvan is 4,25 procent een structurele loonsverhoging en daarnaast zullen de werkgevers de premie voor de overgangsregeling voor het vroegpensioen voor hun rekening nemen. Dat levert de werknemers nog een netto verhoging op van gemiddeld 0,5 procent. De jeugdschalen boven de 22 jaar vervallen, jongeren krijgen dan de normale beloning die gelden voor vaklieden. De sector wil graag een forse instroom van jongeren en Wajongers.

Jos Brocken, bestuurder FNV Bondgenoten: "De ondersteunende actie van twintig DAF-werknemers vandaag heeft goed geholpen. Het resultaat is boven verwachting goed met een forse loonsverhoging voor iedereen. Bovendien is er een belangrijke stap gezet om de sector aantrekkelijker te maken voor jongeren, door ze eerder volwaardig te belonen met het verbeteren van de jeugdschalen. Dit helpt om de krapper wordende arbeidsmarkt en de vergrijzing van de grootmetaalsector tegen te gaan. Wat daarbij natuurlijk ook helpt is de forse loonsverhoging en het uitgebreide pakket van opleiding- en loopbaanmogelijkheden."

Peter de Jong, bestuurder CNV Vakmensen: "Ik ben tevreden over de afspraken over duurzame inzetbaarheid. Met deze cao kunnen we met goed fatsoen terug in de bedrijven waar jong en oud in een opkrabbelende economie hard nodig zijn."

Wim ter Welle, bestuurder De Unie: "Het akkoord straalt een terecht vertrouwen uit in de sector, de werknemers en de toekomstige werknemers in de sector."

Gena Winkels-Erpelinck, bestuurder VHP2: "Wij zijn bijzonder blij met de introductie van de loopbaanchecks en de 400.000 euro daarvoor."

De werkgevers in de grootmetaalsector gaan voor de inzet van uitzendkrachten alleen nog maar in zee met NEN-gecertificeerde en geregistreerde SNA (Stichting Naleving Arbeidsbureaus) uitzendbureaus. Bedrijven die zich daar niet aanhouden worden aangepakt door de uitzendcao-politie voor naleving. De partijen gaan een bijdrage leveren aan de opleiding van uitzendkrachten tot gekwalificeerde vaklieden en de re-integratie van arbeidsongeschikte uitzendkrachten.

Daarnaast zijn er verschillende afspraken gemaakt om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren, door opleidingen en scholingsdagen, arbodienstverlening, diverse pilots waaronder triobanen, het sparen van vakantiedagen zonder verjaring, voorlichting over deeltijdpensioen en praktijkopleiders.

De cao loopt van 1 mei 2011 tot 1 juli 2013. Het loon stijgt per 1 juli 2011 met 1,15%, op 1 januari 2012 met 1%, op 1 juli dat jaar met 1,1% en op 1 januari 2013 met 1%.De werkgevers gaan de hele premie voor de overgangsregeling voor het vroegpensioen betalen per 1 januari 2012. Dit betekent dat de jongere mensen die geen gebruik van deze regeling kunnen maken, daar voortaan ook niet meer aan meebetalen.

De vakbonden gaan het principeakkoord voorleggen aan de leden. Als de leden akkoord gaan, is het akkoord definitief.
Een delegatie van ruim twintig leden van FNV Bondgenoten die werken bij DAF in Eindhoven was naar de FME-CWM in Zoetermeer gekomen om het belang voor een goede cao te benadrukken. Ook brachten de DAF-werknemers pensioen onder de aandacht. Zij willen dat de lusten en lasten voor een goed pensioen eerlijk verdeeld blijven tussen werkgevers en werknemers.