Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht, 20-04-2011

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Op dinsdagochtend vond een aanrijding plaats tussen twee autos.

Omstreeks 08.55 uur kreeg de politie de melding van een ongeval op de Utrechtseweg ter hoogte van de Ligtenberg. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat de bestuurder van een auto, een 43-jarige vrouw uit Soesterberg, op de rotonde voorrang verleende aan een voetganger. Een man, 44 jaar en afkomstig uit Amersfoort, reed in de auto achter haar en merkte te laat op dat de vrouw remde en kon een aanrijding niet vermijden. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersongeval met letsel

LEUSDEN Twee jongens raakten op dinsdagochtend lichtgewond, nadat zij uit de bocht waren gevlogen.

Rond 11.50 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Asschatterweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een 16-jarige jongen uit Renswoude op zijn bromfiets had gereden. Zijn vriend, 16 jaar en afkomstig uit Woudenberg, zat bij hem achterop. Zij reden in de richting van Leusden en ze waren een wedstrijd aan het houden met een andere bromfietser. In een bocht raakte de bestuurder uit Renswoude de controle over zijn brommer kwijt en botste tegen een boom. Beide jongens schoten langs de boom. Zij werden onderzocht door het ambulancepersoneel, maar kwamen er met een paar schaafwonden vanaf.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Een inbreker werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden.

Politieagenten surveilleerden omstreeks 02.55 uur in het Leusderkwartier, toen zij een motorscooter zagen rijden zonder verlichting. Gezien de vele inbraken in de wijk de laatste tijd, besloten zij de motorscooter onopvallend te volgen. Op de Leusderweg stopte de motorscooter en de twee opzittenden liepen richting een bedrijf. De agenten reden in de richting van de verdachten en toen zij de agenten in het oog kregen, begonnen ze te rennen. De motorscooter en een tas met daarin breekvoorwerpen lieten ze achter. De agenten zetten de achtervolging in, maar verloren ze uiteindelijk uit het oog op de Pascalstraat. Meerdere agenten kwamen ter plaatse en zochten naar de verdachten. Uiteindelijk werd een van de verdachten aangetroffen in een tuin aan de Pascalstraat. Deze 18-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. De motorscooter en de tas met breekvoorwerpen werden in beslag genomen.

Straatroof

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag werd een jongen aangehouden ter zake beroving.

Rond 17.05 uur kreeg de politie een melding van een beroving in een speeltuin aan de Witte de Withstraat. Een jongen zou een telefoon uit de handen van een 17-jarig meisje uit Amersfoort hebben gerukt. Agenten gingen direct ter plaatse en met behulp van het signalement kon de jongen, 14 jaar en afkomstig uit Amersfoort, aangehouden worden ter hoogte van het viaduct over de Ringweg-Kruiskamp. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

AMERSFOORT De politie is op zoek naar getuigen van een autobrand die plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op de parkeerplaats aan de Weergang. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.