Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arla introduceert met Natuurlekkere lijn 100% natuurlijke yoghurtproducten Geen kunstmatige toevoegingen, wel écht lekker fruit

Nijkerk, woensdag 20 april 2011 - Arla breidt haar assortiment uit met 100% natuurlijke fruit-, kwark- en drinkyoghurts met écht lekker fruit. 100% natuurlijk betekent dat er aan de natuurlijke grondstof melk geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd. Bovendien worden de ingrediënten van de Natuurlekkere yoghurtproducten zo min mogelijk bewerkt, zodat waardevolle stoffen behouden blijven. Rijke en zachte yoghurtproducten om dagelijks van te genieten zijn het resultaat.

Trend: natuurlijke producten
Met deze introductie speelt Arla in op de trend dat consumenten meer behoefte hebben aan natuurlijke producten, waarmee ze meer kunnen genieten van echte smaken. Marjan Ippel, onafhankelijk foodtrendexpert: "In deze trend zien we een aantal belangrijke elementen terugkomen: steeds meer consumenten willen verantwoord eten, zonder in te boeten aan smaak. Daarom zoeken ze naar producten met goede, natuurlijke ingrediënten. Om verantwoord te kunnen genieten."

Natuurlekkere yoghurtproducten
De 'Natuurlekkere' yoghurtproducten van Arla bestaan uit fruityoghurts, kwarkyoghurts en drinkyoghurts in verrassende smaakcombinaties. Zo is ananas, aardbei & passiefruit een van de fruityoghurtvarianten. Een andere verrassende combinatie in de range kwarkyoghurts betreft ananas & kokos. Het bijzondere aan de kwarkyoghurt van Arla is het feit dat deze als enige yoghurt 33% kwark bevat. Dit zorgt voor een zachtromige en volle smaak.

Ronde verpakking
Arla kiest er specifiek voor om het gangbare beeld in het zuivelschap te doorbreken en introduceert de fruityoghurts in een nieuwe, ronde kartonnen verpakking. Met deze verpakking flirt Arla met de geschiedenis, waarbij ronde zuivelflessen de standaard waren.

Het assortiment Natuurlekkere yoghurts van Arla is vanaf half april in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het assortiment.


- Einde persbericht -

Noot aan de redactie (