Persbericht

Grant Thornton en Felix Accountants verzorgen SBR-kredietrapportages met UNIT4 ~ Software verbetert en versnelt communicatie met banken, KvK en Belastingdienst ~

Sliedrecht, 20 april 2011 - Accountants- en advieskantoren Grant Thornton en Felix Accountants hebben de SBR-tool UNIT4 SBR en de digitale communicatietool UNIT4 DigiPoort in gebruik genomen. Hiermee hebben zij begin april hun eerste succesvolle SBR-kredietrapportages naar banken verzonden.

Met de lancering van de Bankentaxonomie 2011 zijn zowel Grant Thornton als Felix Accountants zich gaan verdiepen in de elementen van een succesvolle kredietrapportage. Omdat veel van de uitgevraagde gegevens in UNIT4-applicaties aanwezig zijn en digitaal doorgezet kunnen worden naar de bank, was het voor beide accountantsorganisaties een logische stap om voor UNIT4 te kiezen.

UNIT4 SBR verzamelt automatisch alle gegevens die voorhanden zijn binnen het accountantskantoor. Deze gegevens kunnen worden ingelezen, gecontroleerd en eventueel worden aangevuld. Met UNIT4 DigiPoort worden vervolgens de verzendingen en retourberichten naar alle uitvragende partijen (Kamer van Koophandel, Belastingdienst en banken) gedaan.

Herman de Jonge, directeur UNIT4 Accountancy: "Door de ontwikkeling van deze twee tools is de impact van de Bankentaxonomie voor onze klanten gelukkig niet groot. Zij kunnen de kredietrapportage eenvoudig, snel en veilig digitaal doorzetten naar de bank. Dit verkort de doorlooptijd van een kredietaanvraag en een kredietrevisie bij de bank. We zijn blij dat onze eerste klanten dit nu ook in de praktijk hebben ondervonden."

Felix Accountants heeft op donderdag 7 april 2011 al de eerste goedgekeurde kredietrapportages naar de drie banken verzonden. Grant Thornton kreeg maandag 18 april zijn goedkeuring op de ingediende kredietrapportages.