Persbericht

Roostersoftware Rostar EduFlex geschikt voor Competentie Gericht Onderwijs

~ Nieuw algoritme in schoolroostersoftware maakt individuele leerlingroosters mogelijk ~

Maarssen, 20 april 2011 - Paralax introduceert een nieuwe versie van zijn schoolroostersoftware Rostar EduFlex. Door nieuwe toevoegingen en een koppeling met de op SAP-gebaseerde oplossing Edictis van itelligence, is de roostersoftware als eerste pakket volledig geschikt voor het Compententie Gericht Onderwijs.

Met het Competentie Gericht Onderwijs (CGO) krijgen studenten naast het klassieke onderwijs de mogelijkheid zich in te schrijven op keuzemodules. Daarmee moet het klassieke rooster losgelaten worden, om over te gaan naar een volledig leerling-georiënteerd rooster.

Rostar EduFlex is volledig ingericht op deze nieuwe onderwijsmethode. Met behulp van webmodules kunnen leerlingen zich inschrijven op vooraf gedefinieerde modules. Daarnaast kunnen de individuele leerlingen en de docenten hun actuele rooster opvragen en de vrijgekomen en vrijgegeven lokalen en andere ruimtes reserveren. Voor dit alles wordt een nieuw ontwikkeld algoritme gebruikt: CP-Solver. Dit algoritme krijgt alle inschrijvingen binnen op de keuzemodules en zet de studenten in groepen, plaatst ze in de onderliggende lessen en plaatst ze tevens in het rooster. Daarmee wordt het ingewikkelde, onoverzichtelijke deel volledig overgenomen door het algoritme en komt het met een passende oplossing.

Samen met SAP-Partner itelligence is Paralax inmiddels een pilot gestart bij ROC de Leijgraaf in Veghel. Binnen de pilot wordt het gehele proces, van inschrijving tot diplomering in het CGO, ondersteund.

De combinatie tussen Rostar EduFlex en Edictis is uniek, omdat de gehele gegevensstroom van onderwijscatalogus, basisgegevens en roosters meegenomen wordt. Naast ROC de Leijgraaf gaan ook ROC Aventus uit Apeldoorn en Het Wellant Collega Gorkum gebruik maken van het inschrijven op modules en CP Solver voor het maken van individuele leerlingroosters in het CGO. Paul Coldenhoff, Accountmanager Rostar EduFlex bij Paralax: "We zijn er trots op dat we met deze pilot de eerste zijn die een volledige roosteroplossing voor Competentie Gericht Onderwijs leveren. We hebben hiermee enorme sprongen gemaakt met onze roostersoftware en zullen voorlopig nog vooruitgang blijven maken. Naast deze ontwikkeling zullen we dit jaar ook andere functionaliteiten introduceren, waarmee we voorop blijven lopen als het gaat om roosteroplossingen voor onderwijsinstellingen."