Ingezonden persbericht



---



'Het nieuwe storten': afstorten dag- of weekomzet op eigen winkelvloer Nieuwe stortmethode vergroot veiligheid op MKB-werkvloer

Utrecht, 20 april 2011 - Een nieuwe stortmethode, oftewel 'het nieuwe storten', moet de veiligheid voor kleinere bedrijven met contant geld op de werkvloer sterk vergroten. In plaats van zelf of een van de medewerkers met de dag- of weekomzet over straat te laten gaan, kunnen ondernemers hun contante geld gewoon op de eigen werk- of winkelvloer afstorten. Het nieuwe storten is een laagdrempelig en vooral goedkoop alternatief voor het zelf storten bij de bank of in een nachtkluis.

Veel kleine winkeliers of ondernemers zijn niet goed op de hoogte hoe zij de veiligheid binnen hun eigen zaak, ondanks de aanwezigheid van cash, preventief kunnen verbeteren. Hoewel grootwinkelbedrijven mede dankzij hun schaalgrootte kunnen blijven investeren in preventieve maatregelen en winkelsystemen, ondernemen MKB'ers vaak pas actie als het kalf al verdronken is.

Omdat contant geld populair blijft onder consumenten, is er in kleinere zaken vaak nog volop cash aanwezig. Om ook deze ondernemers tegemoet te komen, introduceerde G4S Cash Solutions daarom recent 'Het Nieuwe Storten': cash afstorten in de eigen winkel of op de werkvloer, tegen juist een voor MKB toegankelijk tarief.

Meer veiligheid dan bij gewoon storten
Veel ondernemers ervaren geldtransport tot nu toe niet als een optie, omdat dit in hun perceptie te duur zou zijn. Gert Askes, directeur van G4S Cash Solutions, is van mening dat het zelf afstorten in eigen zaak uitkomst biedt. "Meer veiligheid, maar wel tegen een toegankelijk en voor kleine ondernemers haalbaar tarief," aldus Askes. "Het nieuwe storten betekent meer veiligheid omdat je niet langer met je weekomzet over straat moet, maar toch ook de mogelijkheid houdt om contant geld te accepteren. Die combinatie moet namelijk niet alleen voor grote MKB-ondernemers weggelegd zijn."

Het zelf afstorten van de omzet op de werkvloer is onderdeel van de dienst Safe Express. G4S introduceerde deze laagdrempelige vorm van geldtransport speciaal voor het Midden- en Kleinbedrijf. De omzet is via deze dienst vanaf het moment van afstorten direct verzekerd en kost slechts E14,50 per transport (incl. tellen en verzekering). Hierbij komen de huidige bankkosten te vervallen. Het geld wordt door G4S op de bankrekening van de ondernemer bijgeschreven. Naast het ophalen van de dag- of weekomzet verzorgt G4S ook wisselgeldpakketten.

Voor meer informatie: www.hetnieuwestorten.nl

(einde bericht)

Noot voor de redactie,