Peleman Industries gaat voor 100% duurzame windenergie met Eneco

20/04/2011 11:22

ENECO ENERGIE

Air Energy, onderdeel van energiebedrijf Eneco, bouwt aan twee nieuwe windturbines bij Peleman Industries, in Puurs langs de N16. De windmolens zijn elk goed voor 2,3 MegaWatt aan vermogen, of het equivalent van het jaarlijks verbruik van 2.600 gezinnen, en zullen tegen augustus 2011 operationeel zijn. Daarmee zet Peleman in samenwerking met Eneco voor het eerst de stap naar 100% zelf geproduceerde duurzame energie.

De twee windturbines die Eneco bij de hoofdkantoren van Peleman Industries bouwt in Puurs, worden 151 meter hoog (= tiphoogte of hoogste punt van de wieken), en krijgen bij veel wind samen een maximaal vermogen van 5 MW. De turbines zullen bij een gemiddeld windaanbod elk 2,3 MW opleveren, of het jaarlijks verbruik van ruim 2.600 gezinnen. Per jaar kan elke windmolen daarenboven 5.525 ton aan CO2-uitstoot besparen. Dankzij het revolutionaire systeem zonder tandwieloverbrenging zullen de twee windturbines minder geluid maken dan een klassieke windmolen.

Peleman Industries zal dankzij de windmolens van Eneco voor 100% op duurzame stroom kunnen draaien. Daniel Van den Brande, Supplier Relations Manager: "Het verbruik in onze hoofdkantoren komt ongeveer overeen met de helft van de energie die één windmolen zal produceren, en wordt dus volledig gedekt. Tijdens windstille periodes zullen we bovendien gebruik maken van het duurzame energieaanbod van Eneco. Peleman heeft sinds zijn oprichting al veel aandacht voor het milieu. De windmolens zijn slechts de meest recente in een reeks ecovriendelijke projecten die we uitvoeren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen."

Air Energy werd in 2008 door het van oorsprong Nederlandse energiebedrijf Eneco overgenomen, en bouwde sindsdien een solide reputatie op in windenergie als één van de koplopers in België. Eneco groep heeft in ons land een geïnstalleerd vermogen in windenergie van 70MW, en van 330 MW in Europa. Voor de windmolens bij Peleman Industries zal Air Energy zowel de projectontwikkeling, als de realisatie en exploitatie voor zijn rekening nemen.

Vanaf augustus 2011 zullen de windmolens langs de N16 officieel in werking gaan.

Wie is Eneco?

Het van oorsprong Nederlandse energiebedrijf Eneco is sinds 2003 actief in ons land, en werkt er inmiddels reeds voor 1.500 grote bedrijven en overheden, zoals AB-Inbev, O'Cool en Lidl. Sinds kort levert Eneco ook aan de Belgische KMO-markt, en vanaf augustus 2011 eveneens aan particulieren.

Eneco is een geïntegreerd energiebedrijf dat zich richt op de productie, de handel, het transport en de levering van gas en elektriciteit, maar eveneens van zonne- (Ecostream), wind- (Air Energy) en bio-energie. Sinds zijn ontstaan groeide Eneco België van 2 naar 150 medewerkers en haalt het een jaarlijkse omzet van 200 miljoen euro. De volledige Eneco groep behaalde in 2010 een omzet van 4.922 miljoen euro, en investeerde ruim 730 miljoen euro. Bij Eneco groep werken in totaal 6.500 medewerkers.

Wie is Unibind?

Unibind is het referentiepunt op wereldvlak voor inbindproducten, van kleine tot en met industriële volumes, op kantoor, in de winkel, via het internet of gewoonweg thuis, voor professioneel gebruik, privédoeleinden...

Sinds kort richt Unibind zijn pijlen ook op de grafische industrie met de lancering van een geheel nieuwe productlijn. De evolutie van de grafische markt heeft Unibind ertoe aangezet een antwoord te zoeken op de groeiende vraag naar "printing on demand"-materiaal. Systemen die, op een snelle en gebruiksvriendelijke wijze, zorgen voor een professionele afwerking van digitale boeken, zijn erg in trek. Daarenboven is digitaal drukwerk, en vooral fotodruk, een van de snelstgroeiende segmenten: voor sommige van deze opportuniteiten had Unibind al een passend antwoord die nu zijn vertaald naar industriële toepassingen met een complete oplossing die het productieproces voor het vervaardigen van gepersonaliseerde hardcover boeken automatiseert.

Wereldwijd zijn er circa 1.000 mensen betrokken bij de verkoop van Unibind-producten.

Wie is UniBook?

UniBook - Online Book Publisher

UniBook, opgericht in februari 2007, is een revolutionaire online dienst die de markt van "printing on demand" opent voor zowel uitgevers als voor iedereen die zelf gratis hoogwaardige boeken wil publiceren. UniBook geeft iedereen, fictie en non-fictie schrijvers, sprekers, scholen, bedrijven, de overheid, enz. de mogelijkheid hun eigen titels, boeken, handleidingen of catalogi zelf te publiceren en nadien af te drukken op aanvraag. Voor uitgevers kan UniBook out-of-print titels in omloop houden.

UniBook drukt uw boek af op aanvraag, bindt het in en verzendt het naar overal in de wereld. Daarnaast biedt UniBook de mogelijkheid om een volledig gepersonaliseerd AgendaBook, kookboek of EventBook te creëren.

Wie is BinteQ?

BinteQ is gespecialiseerd in het automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van intelligente en geïntegreerde software systemen. Onze productlijn bestaat uit 3 pakketten: BinteQ Blauw, Groen en Rood. BinteQ Blauw is een krachtig proces administratie systeem (algemeen bekend als ERP) dat speciaal is gericht op kleine tot middelgrote ondernemingen, al dan niet met meerdere vestigingen en/of meerdere talen. Dit systeem automatiseert alle administratieve en operationele processen in een bedrijf, van orderverwerking over stock- en productiebeheer tot financiële administratie. BinteQ Groen is een krachtige rapportage en analyse applicatie een informatiewereld opent voor de managers bij onze klanten. BinteQ Rood is in volle ontwikkeling en richt zich op het ondersteunen van beslissingen met intelligente algoritmes en regels. Andere specialismen zijn adviesverlening in Business Process Management en een eigen, proces georiënteerd e-learning systeem. Op onze website www.binteq.com vindt u een korte inleiding over het bedrijf en de producten.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel