Cambuur


Leeuwarden, 20 april 2011

SC Cambuur zet belangrijke stap naar licentiebehoud

De halfjaarcijfers 2010/2011 van SC Cambuur zijn door de licentiecommissie van de KNVB beoordeeld als categorie 2. Dit is een belangrijke stap in een definitieve categorie 2 beoordeling en licentiebehoud.

De oplossingen van de financiële perikelen eind 2010 hebben hun doel niet gemist. De aftredende bestuurders hebben samen met de nieuwe bestuurders en de gemeente Leeuwarden een plan opgesteld en uitgevoerd met als prioriteit licentiebehoud. Om de licentie definitief veilig te stellen zal SC Cambuur ook de begroting 2011/2012 in categorie 2 moeten hebben. Pas dan promoveert SC Cambuur formeel van categorie 1 naar 2. Deze begroting zal 15 juni aan de KNVB aangeleverd worden.

Directeur Gerald van den Belt: "Dit is een belangrijke stap voor SC Cambuur en een bevestiging dat het de goede kant op gaat. We zitten nog middenin de reddingsoperatie maar dit is een hele belangrijke voorwaarde die nu ingevuld lijkt te worden. Belangrijke is nu dat SC Cambuur een realistische begroting inlevert en zich daaraan gaat houden. Dit betekent dat de spelersbegroting naar beneden wordt bijgesteld, wat nog altijd een top 8 spelersbegroting zal zijn in de jupiler league. In de exploitatie zal meer focus komen op de commerciële inkomsten. Voor de verdere gezondmaking heeft de aandelenverkoop nu prioriteit. Het eigen vermogen van Cambuur is nog altijd fors negatief en moet op korte termijn verbeterd worden."