Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 20 april 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 20 april t/m zondag 1 mei 2011

Woensdag 20 april
10.30 uur
Wijkwethouder Barendregt bezoekt het Inloophuis in de wijk Schothorst. Locatie: Batostraat 2 te Amersfoort.

11.30 uur
Wethouder Boeve opent samen met de SWA-directeur G. van Dijk de Proeftuin Vogelnest. Locatie: Speeltuin Vogelnest, Wiekslag 250 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Barendregt bezoekt de tentoonstelling maquettes beelden voor banken. Locatie: Kunsthal KadE, Smallepad 3 te Amersfoort.

19.15 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de officiële opening van het kunstgrasveld van voetbalvereniging CJVV. Locatie: Gasthuislaan 70 te Amersfoort.

20.00 uur
Wijkwethouder Barendregt bezoekt de buurtbudgetavond van de Binnenstad. Locatie: Downey's, Zuidsingel 65 te Amersfoort.

Donderdag 21 april
10.00 uur
Wethouder Buijtelaar bezoekt het voorjaarscongres 'De duurzame verleiding' van de VNG, afdeling Utrecht. Locatie: Fulcotheater, Overtoom 3 te IJsselstein.

12.45 uur
Wethouder Van 't Erve opent aan de Hellestraat de reizende buitententoonstelling 'De Vluchtelingenjackpot'. Deze tentoonstelling vertelt in woord en beeld het verhaal van de uitgenodigde vluchtelingen en hun eerste stappen in een vreemd land met vreemde gewoonten, andere regels en nieuwe mensen. Locatie: Ter hoogte van Hellestraat 51 te Amersfoort.

13.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de bijeenkomst ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Johnson & Johnson, een van de grote Amersfoortse bedrijven. Locatie: Hart van Holland, Berencamperweg 12 te Nijkerk.

15.00 uur
Wethouder Van 't Erve verwelkomt de 200e vrijwilliger bij Stadsring 51. Locatie: Stadsring 51, Stadsring 51 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Bolsius heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Boeve is panellid tijdens de Rabobank Themabijeenkomst 'Diagnose 2025'. Locatie: Golden Tulip Hotel, Stichtse Rotonde 11 te Amersfoort.

Zaterdag 23 april
15.30 uur
Wethouder Barendregt verricht de officiële opening van de KunstVaarRoute 2011, Bijzonder Portretten. Locatie: St. Aegtenkapel 't Zand 37 te Amersfoort.

Woensdag 27 april
09.15 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. De burgemeester maakt kennis met het bestuur en de zusters en wordt rondgeleid. Locatie: Zuidsingel 40 te Amersfoort.

15.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt bedrijven in de binnenstad en maakt nader kennis met de ondernemersverenigingen Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amersfoort en de OBA (Ondernemers Binnenstad Amersfoort). Locatie: Verschillende locaties in de binnenstad van Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Barendregt wordt de eerste Vriend van Amersfoort Jazz tijdens Jazz-avond van Amersfoort Jazz in De Observant. Locatie: Observant Amersfoort, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Buijtelaar spreekt tijdens het 10-jarig jubileum van 'De Krasse Knarren' bij voetbalvereniging Cobu Boys. 'De Krasse Knarren' is een groep van 50-75 jarigen die naast hun wekelijkse voetbalplezier veel klussen opknappen binnen hun club. Locatie: Sportpark Zielhorst 10 te Amersfoort.

Donderdag 28 april
14.00 uur
Wethouder Tigelaar brengt een werkbezoek aan de Vosheuvelschool. Locatie: Heiligenbergerweg 185 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius geeft als voorzitter van de landelijke Taskforce tegen woonoverlast, de aftrap voor het Landelijk Platform Woonoverlast, waarin professionals van politie, woningcorporaties, zorgnetwerken (GGD en GGZ), buurtbemiddeling en gemeenten kennis uitwisselen en methodieken delen. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Raadszaal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.45 uur
Wethouder Van 't Erve onthult het nieuw beschilderde trafohuisje in de wijk De Bik te Hoogland. Met behulp van buurtbudget 2010 is deze schildering van een door graffiti ontsierd trafohuisje mogelijk gemaakt. De wandschildering is ontworpen en uitgevoerd door beeldend kunstenaar Daniël van de Haterd. Locatie: De Koop te Hoogland.

Vrijdag 29 april
10.00 uur
De collegeleden zijn aanwezig bij de Algemene Gelegenheid, de 'Lintjesregen'. Burgemeester Bolsius reikt Koninklijke Onderscheidingen uit aan inwoners van Amersfoort die zich als vrijwilliger gedurende vele jaren intensief hebben ingezet voor de maatschappij. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Raadszaal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Tigelaar is aanwezig bij de presentatie van het boek 'Ondergronds in het Soesterkwartier'. Locatie: Gebouw Irene bij de Westerkerk, Dollardstraat/Lingestraat Amersfoort.

15.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de bijeenkomst van de Stichting Vriendenkring Neuengamme, die de belangen van overlevenden en nabestaanden van concentratiekamp Neuengamme behartigt. Onder de aanwezigen zijn dr. H.P. Behr, ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland in Nederland en mevrouw G. Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer. Tijdens deze bijeenkomst wordt een boek gepresenteerd over de Nederlanders op de Cap Arcona, de Thielbek en de Athen, drie schepen met concentratiekampgevangenen die op 3 mei 1945 gebombardeerd zijn. Locatie: DHV, Laan 1914 nr 35 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de afscheidsreceptie van drs. C.M. de Vos als burgemeester van de gemeente Nieuwegein. Locatie: Nieuwegeins Business Center, Blokhoeve 1 te Nieuwegein.

Zaterdag 30 april
09.15 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de aubade, georganiseerd door Oranjevereniging Hooglanderveen en geeft het startsein voor het oplaten van de ballonnen ter gelegenheid van Koninginnedag. Locatie: Zorgcentrum St. Jozef, Van Tuyllstraat 25 te Hooglanderveen.

10.00 uur
Wethouder Van 't Erve bezoekt de aubade, georganiseerd door Oranjevereniging Nieuwland en geeft het startsein voor het oplaten van de ballonnen ter gelegenheid van Koninginnedag. Locatie: Patriciërslaan te Amersfoort.

10.15 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de aubade ter gelegenheid van Koninginnedag, georganiseerd door Oranjevereniging Hoogland. Locatie: Kraailandhof te Hoogland.

11.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt na de aubade georganiseerd door de vereniging Horeca Hof Groep ter gelegenheid van Koninginnedag en geeft het startsein voor het oplaten van de ballonnen. De jeugdorkesten van Juliana en Bernhard spelen enige liederen waaronder het Wilhelmus.

12.00 uur
Burgemeester Bolsius geeft het startschot voor de Oranjeloop, georganiseerd door de Amersfoortse Oranjevereniging ter gelegenheid van Koninginnedag. Locatie: Eemkade ter hoogte van Zandfoort aan de Eem.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort