Nederlands Kanker Instituut

NKI-AVL en Spaarne Ziekenhuis slaan eerste paal voor nieuwbouw

11-04-2011

Meer behandelmogelijkheden voor patiënten met kanker in de regio Haarlemmermeer

Hoofddorp, 11 april 2011 - Op woensdag 20 april a.s. slaan het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) en het Spaarne Ziekenhuis de eerste paal voor de uitbreidingsbouw bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. In deze nieuwbouw komt een satellietvestiging van het NKI-AVL voor radiotherapie (bestralingstherapie). Daarnaast brengt het Spaarne Ziekenhuis er alle zorg en behandeling voor patiënten met kanker in een Oncologiecentrum bij elkaar. Dit betekent dat er meer behandelmogelijkheden zijn voor patiënten met kanker en dat is goed nieuws voor de regio.

Het slaan van de eerste paal voor de nieuwbouw doen het NKI-AVL en Spaarne Ziekenhuis samen met patiënten. Hun dromen en wensen vormen straks letterlijk het fundament van de nieuwbouw. Sprekers tijdens de bijeenkomst voor de eerste paal zijn de heer. Th.L.N. Weterings, burgemeester van Haarlemmermeer, de heer R. Meerhof, gedeputeerde Zorg en Welzijn van de provincie Noord-Holland, de heer J. Beekhoven van Wiegerinck architectuur stedenbouw, en de raden van bestuur van het NKI-AVL en Spaarne Ziekenhuis. Naar verwachting kunnen de eerste patiënten in het najaar 2012 in de nieuwbouw behandeld worden.

Satellietvestiging voor radiotherapie NKI-AVL

Jaarlijks neemt het aantal patiënten met kanker in Nederland toe. Als onderdeel van de behandeling worden patiënten ook vaker bestraald. Daarvoor wordt steeds meer een beroep gedaan op het radiotherapeutisch centrum van het NKI-AVL in Amsterdam. In overleg tussen beide ziekenhuizen is besloten tot een gezamenlijk initiatief voor deze satellietvestiging voor bestralingstherapie. De bestralingsbehandeling in Hoofddorp is straks van dezelfde hoge kwaliteit als in Amsterdam en wordt uitgevoerd door een team van behandelaars van het NKI-AVL. Patiënten in de regio Haarlemmermeer kunnen dus rekenen op een hoogwaardige bestralingsbehandeling dichtbij huis.

Oncologiecentrum Spaarne Ziekenhuis

In de nieuwbouw komt ook het Oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis. Hier kunnen patiënten straks terecht voor onderzoek, het stellen van diagnose, behandeling, maar ook voor nazorg. Een team van zorgverleners staat er klaar om dit zo goed en zo snel mogelijk te laten verlopen. Zo kunnen patiënten met het vermoeden van kanker er binnen 48 uur terecht voor onderzoek. Het Spaarne Ziekenhuis behandelt in het Oncologiecentrum alle veelvoorkomende vormen van kanker. Voor complexe zorg werkt het Spaarne Ziekenhuis samen met gespecialiseerde centra.

11-04-2011 | Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis