Universiteit Twente

Uitreiking Mooi Nederland publieksprijs

20 april 2011

Op woensdagmiddag 20 april vindt op de Universiteit Twente het feestelijke programma plaats ter gelegenheid van de uitreiking van de Mooi Nederland publieksprijs 2010. Het Overijsselse project `Trillingen: bruisende bron van energie', dat wordt uitgevoerd op de provinciale weg N34 bij Hardenberg, is winnaar geworden van deze prijs ter waarde van 10.000 euro. De Mooi Nederland Prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Iedereen kon online stemmen op één van de 32 genomineerde projecten. De N34 wist met 2.629 stemmen een overtuigende eindzege te boeken.

U bent vanaf 12.00 uur van harte welkom bij het feestelijke programma ter gelegenheid van de uitreiking van de Mooi Nederland publieksprijs op woensdag 20 april op de Universiteit Twente.

Het programma ziet er als volgt uit:

12.00 uur Ontvangst
Startlocatie: NS-station Drienerlo, Enschede.
Wandeling naar Universiteit Twente en lunch.

13.00 uur Wandeling
Wandeling onder leiding van Hella van der Wijst, lid van de Adviescommissie Mooi Nederland en bekend van KRO's televisieprogramma 'De Wandeling', langs drie projecten op het terrein van de Universiteit Twente:

* Werkplaats/Lab Technische Mechanica van het project 'Trillingen: bruisende bron van energie'

* Windenergie en landschapsbeleving

* Koelvijver

14.30 uur Pauze
15.00 uur College
Prof. André de Boer geeft college over innovatieve energielandschappen.
15.30 uur Presentaties
Toespraken van Lindy Molenkamp van de provincie Overijssel over provinciale energieprojecten in Overijssel en Simon Bos van Tauw over het project 'Trillingen: bruisende bron van energie'. 16.00 uur Prijsuitreiking
Prijsuitreiking Mooi Nederland publieksprijs door Henk Ovink, directeur ministerie Infrastructuur en Milieu.
16.15 uur Discussie
Discussie met aftrap door Hella van der Wijst.
17.00 uur Afronding/informeel samenzijn

Innovatief project
Het innovatieve project 'Trillingen: bruisende bron van energie' wordt uitgevoerd op een deel van de provinciale weg N34 Witte Paal-Hardenberg-grens Drenthe. Gebruikers van dit wegvak zorgen er voor dat er stroom opgewekt wordt, zonder dat zij er iets voor hoeven te doen. In de proef wordt onder het wegdek piëzo-elektrisch materiaal aangebracht. Dit materiaal kan trillingen omzetten in energie. Met deze energie kunnen bijvoorbeeld lichtmasten, verkeersinformatieborden of verkeerslichten van gratis stroom worden voorzien. Het project is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Tauw en de Universiteit Twente in samenwerking met de provincie Overijssel.

Kijk voor meer informatie over het project 'Trillingen: bruisende bron van energie' op www.overijssel.nl/n34.

Informatie:
Petra Timmer, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 92 53 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03

Eduard Pupupin, afdeling Communicatie Faculteit CTW, Universiteit Twente, telefoon 053 489 45 35

Tom van der Weegen, afdeling Marketing en Communicatie, Tauw, telefoon 0570 6 99 26 3 of 06 46 31 07 90