Provincie Utrecht

Commissaris geeft startschot Anjeractie 2011

Commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, geeft op woensdag 20 april de aftrap voor de Anjeractie 2011, die volgende maand in alle Utrechtse gemeenten gehouden wordt. Dat doet hij tijdens een bijeenkomst in het Spoorwegmuseum.

Commissaris Robbertsen, die vanuit zijn functie voorzitter is van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, wil de collectanten met deze bijeenkomst succes wensen voor de collecteweek en danken voor hun inzet. Van 15 mei tot en met 21 mei 2011 gaan de collectanten met de bus langs de deuren.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Het fonds werd op 10 augustus 1940 in Londen opgericht om geld in te zamelen voor de aankoop van oorlogsmaterieel. Na de oorlog kreeg het fonds een andere doelstelling: "de bevordering van de geestelijke weerbaarheid door middel van culturele zelfwerkzaamheid". In de jaren tachtig van de twintigste eeuw is daar natuurbehouden bijgekomen.

In 1945 gingen collectanten voor het eerst de straat op om geld in te zamelen voor de landelijke Anjeractie. Daarmee is het Prins Bernhard Cultuurfonds een van de oudste collecterende fondsen. De vorm van collecteren is gaandeweg veranderd, maar de Anjeractie is nog steeds een van de grootste inkomstenbronnen van het Cultuurfonds.

Voor persinformatie:
Eva de Vroome, (030) 258 22 49 of 06 12 67 13 42, via e-mail: Eva.de.Vroome@provincie-utrecht.nl.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11