Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam


20/4

Ruyschlezing en Masterclass

Ruyschlezing door professor David Ring (Orthopaedic Surgery, Harvard Medical School) over 'Science and psychology in orthopaedic surgery'. In de geneeskunde correleren symptomen en invaliditeit niet exact met de pathofysiologie en de mate van beperking door ziekte. De neiging om op onderbuikgevoelens, intuïtie, en instincten te vertrouwen leidt tot meer symptomen en invaliditeit dan men zou verwachten bij de betreffende ziekte. Cognitieve gedragstherapie helpt vaak om symptomen en lichamelijke beperkingen te verminderen. In deze Ruyschlezing gaat Ring in op psychosociale aspecten van de behandeling binnen de orthopedische chirurgie.
Voorafgaand aan zijn lezing zal Professor Ring een masterclass geven over 'Trauma from the upper extremity'. (zie ook promotie van Thierry Guitton 21 april)
Plaats: AMC, collegezaal 4

Tijd: masterclass 14.00 - 16.45 uur, Ruyschlezing 17.00 - 18.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.