Gemeente Eindhoven

Elektrisch rijden in Eindhoven

Op 20 april 2011 nemen wethouder Joost Helms en directeur van de Driessen autogroep François Driessen de eerste e-laadpaal in Eindhoven in gebruik. Dit gebeurt aan de Pietersbergweg 29 bij Driessen Citroën. De oplaadpaal voor elektrische auto's is de eerste van 50 e-laadpunten die door heel Eindhoven worden geplaatst. Vanaf 20 april zijn ook de 100% elektrische Citroen C-Zero en Mitsubishi i-MiEV te zien in de showroom van de Driessen autogroep.

Elektrisch rijden

Het is voor het eerst dat er op een dergelijke grote schaal e-laadpunten worden aangelegd.Hiermee wil gemeente Eindhoven het elektrisch rijden faciliteren en stimuleren. De gemeente laat in april en mei 25 e-laadpalen voor elektrische auto's plaatsen door Stichting E-Laad. E-Laad is een samenwerkingsverband van netbeheerders en wil de komende jaren 10.000 oplaadpalen in Nederland plaatsen.

BrabantStad

De gemeente Eindhoven werkt in BrabantStad samen om de landelijke doelstelling van 1.000.000 elektrische voertuigen in Nederland te behalen. De gemeente Eindhoven is namens BrabantStad kartrekker voor het realiseren van de oplaadinfrastructuur voor elektrische auto's. BrabantStad is het stedelijk netwerk van de vijf grote Brabantse steden Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg én de provincie Noord-Brabant. Sinds 2001 behartigen de 5 gemeenten en de provincie samen, en met succes, de belangen van BrabantStad zowel regionaal als richting Rijk.