RTL Group

Frits Wester in gesprek met minister Gerd Leers

Aanstaande woensdag 20 april is op RTL Z de tweede aflevering te zien van het maandelijkse programma 'Ruttes Rapport. Deze keer gaat Frits Wester in gesprek met de minister van Immigratie en Asiel, Gerd Leers.

Wester bespreekt met minister Leers onder andere het voornemen om strafrechtelijk veroordeelde vreemdelingen versneld uit te zetten. Ook het plan om illegaal verblijf in Nederland strafbaar te stellen, komt aan de orde. Dit zijn twee van de in totaal vier beloften op het beleidsterrein Migratie die de redactie van het RTL Nieuws heeft uitgekozen voor Ruttes Rapport. In totaal zijn hiervoor zestig concrete beleidsvoornemens geselecteerd, voornemens waarop de kiezer dit kabinet kan afrekenen.

In de tweede tv-uitzending van 'Ruttes Rapport wordt ook het optreden van Gerd Leers als minister beoordeeld. Enerzijds door het publiek, dat de minister via de site ruttesrapport.nl een rapportcijfer heeft kunnen geven. Het tweede oordeel komt van Janka Stoker, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, gespecialiseerd in leiderschap. Beide rapportcijfers worden opgeteld en het eindoordeel is uiteraard onderwerp van gesprek. Daarnaast confronteert Frits Wester de minister met publieksvragen die zijn binnen gekomen via Twitter.

De website ruttesrapport.nl is gelanceerd in januari van dit jaar, aan de vooravond van de honderdste regeerdag van het kabinet Rutte-I. Hiermee wil het RTL Nieuws structureel volgen of het kabinet Rutte de beloften uit het regeerakkoord nakomt. Op de site kan iedereen in een oogopslag zien hoe het gaat met zestig uit het regeerakkoord geselecteerde beloften. Zijn er al wetsvoorstellen gemaakt, welke daarvan zijn ingediend bij de Tweede Kamer, welke zijn aanvaard en welke beloften bevinden zich in de uitvoerende fase? Alles wordt overzichtelijk weergegeven in een eenvoudig staafdiagram.

Uitzending RTL Z: Ruttes Rapport: Gerd Leers, woensdag 20 april, 14.20 uur.

Website: www.ruttesrapport.nl

---