Gemeente Almere

Ondertekening Convenant Onderwijsimpuls 2011-2014

20-04-2011 | Start: 16:45 | Eind: 17:15 | Locatie: Collegekamer gemeentehuis gemeente Almere

Woensdag 20 april vindt de ondertekening van het Convenant Onderwijsimpuls 2011-2014 plaats. Het convenant is opgesteld door de schoolbesturen van het primair en voortgezet onderwijs in Almere, de Pabo Almere en de gemeente Almere. Wethouder René Peeters van jeugd, onderwijs en sport tekent namens de gemeente. Het convenant heeft als doel de kwaliteit van het onderwijs in Almere te verbeteren.

De kwaliteit van het Almeerse onderwijs kent ernstige tekortkomingen. De schoolbesturen, de Pabo en de gemeente zien het als een gedeelde verantwoordelijkheid om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De gemeente heeft EUR 2,3 miljoen vrijgemaakt als extra investering voor het jaar 2011. Ook voor de volgende drie jaar zullen vanuit de gemeente extra Impulsmiddelen worden ingezet voor de kwaliteitsverbetering van het onderwijs. De hoogte is alleen nog niet bekend.

Het plan Van achterstand naar voorsprong (januari 2011) vormt het uitgangspunt voor het convenant. De in het convenant opgenomen financiële afspraken hebben uitsluitend betrekking op het jaar 2011. Aan het einde van dit jaar worden de resultaten geëvalueerd en jaarlijks worden de afspraken geactualiseerd en vastgesteld in de stuurgroep LEA plus.