Gemeente Pekela


Gemeente Pekela ondersteunt elektrisch vervoer

Op woensdagmiddag 20 april 2011 om 15.30 uur zal wethouder Duit het oplaadpunt voor elektrische autoâs aan de Raadhuislaan, tegenover het gemeentehuis, officieel in gebruik nemen.

Daarvoor zal de wethouder in een elektrische Lotus een rondje rijden door Oude Pekela om de stilte van elektrisch rijden te kunnen ervaren.

Elektrisch rijden staat in de belangstelling van zowel overheden, bedrijfsleven als kennisinstellingen. Het biedt kansen op het gebied van klimaat, luchtkwaliteit, geluid, energie en economie. Elektrisch vervoer is naast waterstof en alternatieve brandstoffen, zoals groengas en bio-ethanol een zeer perspectiefrijke technologie voor duurzame mobiliteit.

Het stimuleren van elektrisch vervoer past binnen het beleid van de gemeente. Wethouder Duit: âInitiatieven voor energiebesparing en projecten voor het opwekken van alternatieve energie worden ondersteund, indien dit ruimtelijk kan worden ingepast. Met het oplaadpunt voor het Raadhuis leveren we onze bijdrage aan het energieneutraal maken van Pekelaâ.

Het elektrisch oplaadpunt in Oude Pekela is gerealiseerd door Stichting e-laad en Enexis.
Â