Anne Hoogendoorn nieuwe ambassadeur

Persbericht van Diabetes Fonds Nederland

Persbericht

Embargo tot woensdag 20 april 12.00 uur

Amersfoort, dinsdag 19 april 2011

Anne Hoogendoorn nieuwe ambassadeur
Speciaal opgericht voor genezing diabetes type 1: Het Anne Fonds

Anne Hoogendoorn, die de halve finale van de Voice of Holland bereikte, is vanaf 20 april de nieuwste en jongste ambassadeur van het Diabetes Fonds. Op 21 april is Anne te zien in het programma 'BN-ers in de Zorg- leven met diabetes' (19.30 uur op Nederland 1). Kijkers zien hoe Rapper Yes-R van dichtbij mee maakt hoe zij omgaat met haar aandoening. Anne heeft vanaf haar 12e jaar diabetes type 1. Om die reden is ze erg gemotiveerd om als ambassadeur aan de slag te gaan.

'Zeker weten, voordat ik oud ben, is diabetes te genezen' Anne over haar motivatie: 'Ik kan goed met mijn diabetes omgaan, maar het heeft best veel invloed op mijn leven. Iedere dag spuiten en meten, altijd nadenken wat je doet en wat je eet. De kans dat ik later allerlei vervelende aandoeningen krijgt, maakt dat ik minder onbezorgd leef. Maar ik weet zeker dat diabetes te genezen is voordat ik oud ben, daar wordt dankzij het Diabetes Fonds veel onderzoek naar gedaan. Daarom wil ik me heel graag inzetten voor het Diabetes Fonds'.

Het Anne Fonds kan haar droom verwezenlijken
Bijzonder aan de samenwerking is dat het Diabetes Fonds het speciale Anne Fonds in het leven heeft geroepen. Wie Anne's droom wil helpen realiseren, de genezing van diabetes, kan in dat fonds geld storten. Het geld komt geheel ten goede aan onderzoek naar de genezing van diabetes type 1.

Anne hoopt vooral jongeren te bereiken
'Ik heb dankzij The Voice veel volgers op Facebook en Twitter en via mijn optredens bereik ik ook veel jongeren. Binnenkort sta ik zelfs in de Heineken Music Hall, met Jeroen van der Boom. Ik wil graag bereiken dat meer jongeren weten wat het betekent om diabetes te hebben en dat je het maar beter niet kunt krijgen. Ik heb diabetes (type 1) vanaf mijn twaalfde, maar tegenwoordig krijgen mensen op steeds jongere leeftijd diabetes (type 2) vanwege slechte eetgewoonten en te weinig bewegen. De nare gevolgen van deze ziekte zijn voor beide types hetzelfde. Dus ik wil vooral jongeren op het hart drukken dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen om het later niet te krijgen. En natuurlijk dat het belangrijk is om geld te storten in het Anne Fonds.' Meer over de uitzending op 21 april 19.30 uur
In deze uitzending van BN'ers in de zorg wordt Anne gevolgd door Rapper Yes-R. We zien een dag uit het leven van Anne, die haar eerste album opneemt en een huiskamerconcert geeft. Met alle stress die daarbij hoort en de invloed op haar bloedsuikers. Yes-R volgt haar in de studio, in besprekingen, maar ook bij een bezoek aan de sportschool. We zien haar meten en spuiten, twijfelen over of ze iets moet eten. Er is ook aandacht voor de gevolgen die diabetes op de lange termijn kan hebben en hoe Anne daarmee omgaat. En wat haar verwachtingen zijn voor de langere termijn. Is het te genezen?

Er bestaan veel misvattingen over diabetes. Vaak wordt gedacht dat diabetes met een paar prikjes en wat extra suiker goed te controleren is, dit is echter een misvatting. Jaarlijks sterven ruim 10.000 mensen aan de gevolgen en veel patiënten krijgen te maken met ingrijpende complicaties als hartfalen, blindheid en amputaties. De uitzending laat zien dat de ziekte mensen van alle leeftijden treft.

Overige ambassadeurs
Naast Anne Hoogendoorn zijn Izaira Kersten (actrice), Barry Atsma (acteur) en Jan Douwe Kroeske (programmamaker) ambassadeurs van het Diabetes Fonds.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het is hiermee de grootste financier van wetenschappelijk diabetesonderzoek in Nederland. Dankzij het Diabetes Fonds heeft het diabetesonderzoek in Nederland de afgelopen decennia een sterke impuls gekregen, waardoor nieuwe behandelmethoden snel binnen bereik van patiënten kunnen worden gebracht. De inzet van de duizenden vrijwilligers en steun van particulieren en bedrijven is daarvoor onmisbaar.

Links:
http://www.diabetesfonds.nl
Organisatie info:

Diabetes Fonds Nederland



Razende Robot Reporter