Politie Groningen

Woensdag 20 april 2011

Provincie Groningen, 20-04-2011

Man aangehouden voor poging diefstal

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was een pand aan de Van Ketwich Verschuurlaan binnen gegaan en had zich verschanst in een kruipruimte. Beveiligingsmedewerkers betrapten de man op heterdaad, sloten de kruipruimte af en alarmeerden de politie. Deze kon de man vervolgens aanhouden en ingesloten voor nader onderzoek. De man bekende dat hij koper wilde meenemen.

Veelpleegster aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in een winkel aan de Grote Markt een 34-jarige inwoonster van de stad Groningen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker betrapte de vrouw toen ze kleding probeerde te stelen. De 34-jarige werd aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie. De vrouw werd door de agenten overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de verdachte te boek stond als veelpleger. De vrouw werd voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen goederen zijn in beslag genomen en gaat retour richting de winkel. De winkeldief kreeg van het winkelbedrijf een winkelontzegging.

Grote partij hennep in beslag genomen

HOOGEZAND De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Nolenstraat een grote partij hennep in beslag genomen. Na een anonieme tip besloten agenten een nader onderzoek in te stellen. In de woning vonden ze bijna 50 kilo gedroogde hennep met een inkoopwaarde van ruim 150.000 euro. De drugs werd in beslag genomen en vernietigd. De 46-jarige bewoner werd tijdens de actie aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor veroorzaken aanrijding

WINSCHOTEN De politie heeft maandagavond een 20-jarige automobilist uit Nieuweschans aangehouden. De man wordt er van verdacht opzettelijk een 20-jarige vrouw uit Finsterwolde en een andere vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) op een snorfiets te hebben aangereden. Dit gebeurde op de Beertsterweg. Beide vrouwen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het St. Lucas Ziekenhuis te Winschoten. De 20-jarige man was na het ongeval doorgereden en kon op de A7 bij een tankstation ter hoogte van Scheemda worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Man mishandeld op het Heerdenpad

GRONINGEN De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling. Een 40-jarige man uit Groningen fietste over de Pop Dijkemaweg richting Hunze waarna hij het Heerdenpad op reed. Plots zag hij een aantal mannen staan welke de weg voor hem versperden. De man stapte van zijn fiets en werd door één van de mannen meerdere malen in zijn gezicht geslagen. Hij is vervolgens weggerend en kon in de Tijenstraat de politie bellen. De politie heeft een onderzoek in gesteld.

Inbreker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een inbraak in een pand aan de Jacobijnerstraat. Ter plaatse kon de 34-jarige man worden aangehouden. Twee andere mannen wisten te ontkomen. In de omgeving is nog enige tijd gezocht, maar de overige mannen zijn niet aangetroffen. De 34-jarige man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Aanhouding huiselijk geweld

WINSCHOTEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex-vriendin en diens zoontje te hebben mishandeld. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Man aangehouden voor bedreiging

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zou op de Atjehstraat een 37-jarige vrouw, welke daar liep met haar kinderen, hebben aangesproken. Hij bedreigde de vrouw met een mes en liep vervolgens weer weg. De man kon kort daarna worden aangehouden in een woning aan de Javalaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Hennepkwekerij ontmanteld

HOOGEZAND In een woning aan de Frans Halsstraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor dankzij anonieme tips. Eenmaal in de woning werden op twee slaapkamers hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 223 planten. Alle apparatuur en hennepplanten zijn in beslag genomen en vernietigd. Tijdens de ontmanteling waren de bewoners niet thuis. Die zullen op een later tijdstip als verdachte worden gehoord.

Verdachte aangehouden voor diefstal en heling

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond in de Hoekstraat een 41-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. Eerder die avond had de Stadjer in een pand aan het Gedempte Zuiderdiep aan een prostitué een aantal flessen drank aangeboden. De vrouw weigerde en stuurde de man weg. Opeens kwam er een tweede man haar kamer binnen. Die pakte vervolgens haar mobiele telefoon en ging er vandoor. De vrouw kon een goed signalement geven en de agenten gingen vervolgens in de omgeving op zoek naar de daders. In de Hoekstraat werd de 41-jarige man aangehouden. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en was ook nog in bezit van de flessen met sterke drank. De flessen werden in beslag genomen omdat die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hij mocht later die avond het bureau weer verlaten. De zoektocht naar de tweede dader leverde niks op.

Twee jongeren aangehouden voor poging overval

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond twee inwoners van de stad Groningen van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van een poging tot overval. Eerder die avond waren twee gemaskerde mannen een cafetaria aan de Zaagmuldersweg binnen gedrongen. Eén van de overvallers had een mes in zijn hand. De eigenaar, die al twee keer eerder het slachtoffer was geworden van een overval, bedacht zich niet en pakte een barkruk. Hiermee jaagde hij de twee overvallers uit zijn zaak. De politie werd direct via 1-1-2 gewaarschuwd en meerdere agenten gingen opzoek naar de overvallers. Dankzij een goed camerasysteem in de cafetaria wisten de agenten precies welke kleding de overvallers droegen en dit maakte het zoeken dan ook een stuk eenvoudiger. De 17-jarige Stadjer kon al snel in de omgeving worden aangehouden. Dankzij een getuige kon ook de tweede verdachte worden aangehouden. Deze getuige had gezien dat een man zich onder loopplank van een woonboot had verstopt. Dit werd doorgegeven aan de zoekende agenten die vervolgens de 18-jarige aanhielden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor openstaande boetes

WINSCHOTEN De politie heeft dinsdagavond op de Beertsterweg een 31-jarige automobilist uit Finsterwolde aangehouden. Surveillerende agenten kwamen de automobilist tegen en het was hen bekend dat de man nog diverse boetes had openstaan. Na een stopteken werd de bestuurder aangesproken. Al snel bleek dat hij de boetes van in totaal 1800 euro niet kon betalen. Daarom werd de 31-jaige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij ingesloten. De man zal één dezer dagen worden overgebracht naar een Huis van Bewaring waar hij openstaande boetes in tijd moet uitzitten. In zijn geval betekent dat hij 27 dagen vast zit. De agenten stelden ook de auto van de man buiten gebruik en namen zijn rijbewijs in beslag. Ook dit had te maken met openstaande boetes.

Automobilist aangehouden voor openstaande boetes

ZUIDHORN De politie heeft dinsdagochtend op de Hooiweg een 32-jarige automobilist uit de stad Groningen aangehouden. Surveillerende agenten hadden een melding gekregen dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Hij kreeg dan ook een stopteken, maar van alcoholgebruik bleek geen sprake te zijn. Wel had de Stadjer nog voor 655 euro aan boetes openstaan of twaalf dagen vervangende hechtenis. De man werd overgebracht naar het politiebureau om daar het één en ander uit te zoeken. Daar aangekomen bleek dat 32-jarige ook nog werd gezocht door de Spoorwegpolitie van het KLPD in Zwolle. De verdachte werd dan ook overgedragen aan de Spoorwegpolitie.