Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.50 uur

Utrecht, 20-04-2011

Tasjesroof

VEENENDAAL Op dinsdagmiddag heeft een jongen een tas gestolen uit het stuurmandje van een fiets. De politie zoekt getuigen.

De politie kreeg rond 14.00 uur een melding van een tasjesdief die achter de flats aan de Duivenwal op het parkeerdek een zwarte handtas zou hebben gestolen. Een 30-jarige vrouw uit Veenendaal stond daar met een andere vrouw te praten toen de tas plotseling werd gestolen uit haar fietsmandje. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de tasjesdief er al vandoor. Vermoedelijk is hij na het stelen van de handtas weggelopen in de richting van de parkeerplaats achter de Lampegiet. Kort voor de diefstal zag een getuige de dader samen met een andere jongen. Van die jongen is het volgende signalement bekend:

Signalement dader:


- Licht getinte man

- Ongeveer 16 jaar oud

- Tussen de 1.50/1.60 meter lang


- Witte broek met blauwe ruitjes

Eventuele getuigen van dit voorval of personen die deze verdachte meent te herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via het telefoonnummer 0900-8844 of via het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Verkeersongeval met letsel
VEENENDAAL Op dinsdagmiddag raakte een jongen, verkeersbrigadier, gewond nadat hij was aangereden door een personenauto.

Omstreeks 13.00 uur reed een 78-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn vanuit de richting van het spoor over de kruising met de Patrimoniumlaan. Een 12-jarige stak op dat moment de voetgangersoversteekplaats over. De bestuurder kon op dat moment niet meer remmen en reed de verkeersbrigadier aan. De verkeersbrigadier liep hierdoor letsel op en is voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd in verband met mogelijk een lichte hersenschudding.