Politie Drenthe

Woensdag 20 april 2011

Provincie Drenthe, 20-04-2011

Airbags doelwit autokrakers

GIETEN In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Gieten uit drie geparkeerde autos airbags gestolen. De autos stonden geparkeerd aan de Waardeellaan, de Landspoelen en de Zaalsteden. De eigenaars ontdekten dinsdagmorgen dat hun auto was opengebroken.

Inbraken

BORGER In de nacht van maandag op dinsdag is in Borger ingebroken in het gebouw van de BSO aan de Buinerstraat en de sporthal aan de Molenstraat. Bij beide gebouwen werd een deur opengebroken en werd het gebouw doorzocht. Er werd niets meegenomen. In de Hoofdstraat werd geprobeerd in te breken in de apotheek. Daar bleef het bij een poging.

Jongen in water geduwd politie zoekt getuigen

ASSEN Een 14-jarige jongen uit Assen is afgelopen zaterdagavond tegen middernacht in het water van de Vaart NZ in Assen terecht gekomen. Volgens de jongen is hij er door twee hem onbekende jongens in geduwd. De jongen fietste langs de stille kant van het water in de richting Kloosterveen toen hij de twee andere jongens tegenkwam die daar ook fietsten. De jongen verklaarde eerst een klap tegen zijn hoofd te hebben gekregen en daarna een trap tegen een been. Hij verloor zijn evenwicht en viel in het water van de Vaart. De twee jongens fietsten weg. De in het water gevallen jongen klom zelf op de wal en belde aan bij een woning. De bewoners haalden de kletsnatte jongen binnen waar zijn ouders en de politie werden gebeld. De jongen zegt geen flauw idee te hebben waarom hij door de twee andere jongens is mishandeld en in het water is geduwd. Zijn fiets is nog niet weer boven water. Bovendien is hij zijn GSM kwijt. De jongen deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in. De politie vraagt mensen die iets hebben gezien of iets afweten van deze mishandeling zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Winkeldieven

ASSEN De politie hield dinsdagmiddag in een kledingwinkel aan het Mercuriusplein in Assen een 24-jarige vrouw uit die plaats aan. De vrouw had een shirtje meegenomen zonder te betalen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

NOORDSCHESCHUT In een tuincentrum aan het Krakeel in Noordscheschut is dinsdagmiddag een 45-jarige man uit Emmen aangehouden die goederen t.w.v. 15,- niet had afgerekend. De man is overgedragen aan de politie en na verhoord te zijn weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vlucht voor politie eindigt in water Noord-Willemskanaal

TYNAARLO/UBBENA In de tuin van een woning aan de Heidehiem in Ubbena hield de politie dinsdagmiddag een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man werd kort daarvoor slapend aangetroffen in een auto op de vluchtstrook van de afrit A28 bij Tynaarlo. De man kon geen rijbewijs tonen en zich ook op een andere wijze niet identificeren. Ook was de APK van de auto verlopen. Agenten vroegen de man of hij de auto in de berm wilde parkeren. Daarop ging hij er plotseling met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten de achtervolging in die uiteindelijk leidde naar de Heidehiem in Ubbena. Daar veloren de agenten de auto uit het oog. Enige tijd later werd de politie gebeld. De man had zich gemeld bij een woning aan de Heidenheim. Hij bleek met zijn auto het Noord-Willemskanaal te zijn ingereden. Hij werd daarbij uit de auto geslingerd en raakte gewond. Ondanks zijn verwondingen verborg hij zich in de tuin van een nabijgelegen woning. De pijn tengevolge van zijn verwondingen dwong hem echter hulp te vragen. De verdachte is aangehouden en per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De auto, eigendom van een kennis van de man, was total loss en is afgesleept. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs en diverse verkeersovertredingen. Als reden voor zijn vlucht gaf hij op dat hij nog gezocht werd voor diverse veroordelingen. Dit bleek te kloppen. De man staat gesignaleerd voor strafuitvoering van in totaal 39 veroordelingen. Dus voor de kerstdagen is hij niet weer thuis, waar dat ook mag zijn.

Aangehouden op verdenking diefstal picknicktafel

ASSEN Op de Amstelstraat in Assen hield de politie dinsdagavond twee mannen van 24 en 42 jaar uit Assen aan. De mannen worden verdacht van diefstal van een picknicktafel bij een bouwmarkt aan de Zeilmakerstraat in Assen. Een medewerker van deze winkel zag dat de tafel in een busje werd geladen. Hij noteerde het kenteken en deed aangifte bij de politie. Korte tijd later zagen agenten het busje rijden en hielden de inzittenden aan. De tafel is nog niet teruggevonden.

Auto over de kop

BEILEN Een 28-jarige vrouw uit Zwiggelte vloog dinsdagmiddag op de aftrit van de A-28 bij de Domoweg in Beilen met haar auto over de kop. De vrouw raakte daarbij ogenschijnlijk licht gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De vrouw verloor waarschijnlijk de macht over het stuur doordat ze met een hoge snelheid de afrit nam en toen moest gaan remmen.

Schennispleger

DE PUNT Op de Ydermade bij De Punt, ter hoogte van het Okkenveen, toonde dinsdagmiddag een nog onbekende man zijn geslachtsdeel aan een voorbijfietsend meisje. Het meisje waarschuwt iets verder een vrouw die de politie belt. Het betreft een blanke vrij dikke man van naar schatting een jaar of 30. Hij had kort donker haar en droeg een paars gestreept T-shirt. Mogelijk dat de man in een grijze auto reed.