Gemeente Twenterand


Nestor Henk Veurink 25 jaar in gemeenteraad

Henk Veurink, nestor van de raad van de gemeente Twenterand, werd dinsdagavond 19 april tijdens de raadsvergadering in het zonnetje gezet omdat hij 25 jaar raadslid is.

Burgemeester Visser heeft veel respect voor Henk Veurink: "Ten eerste is het vrij uniek dat iemand 25 jaar in de raad zit en Henk Veurink is ook nog een unieke persoonlijkheid. Ik heb hem leren kennen als een sociaal en zeer betrokken raadslid, met een goed gevoel voor humor. Eigenschappen die hij goed kan gebruiken als nestor van de raad. Bovendien is hij in staat om op zijn eigen kleurrijke manier, een deskundige inbreng te leveren aan het raadslidmaatschap."

Veurink begon zijn raadscarriére op 29 april 1986 als raadslid en fractievoorzitter namens de GPV in de gemeente Den Ham. Vanaf begin 2001 ging hij verder als fractievoorzitter namens de ChristenUnie in de raad van de gemeente Twenterand. Hij is ook secretaris van de ChristenUnie. In 2006 ging hij verder als raadslid en als nestor. Een eretitel die is voorbehouden aan het raadslid dat het langst onafgebroken in de raad zit. Het nestorschap brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee, zoals aandacht schenken aan zieke collega-gemeenteraadsleden of toespraken namens de raad bij speciale gelegenheden.

Henk Veurink
Voormalig varkensmester Henk Veurink is geboren op 7 september 1946 in Den Ham, waar hij ook nu nog woont. Henk is getrouwd met Ria. Henk en Ria hebben 5 kinderen en 3 kleinkinderen. Zijn raadslidmaatschap door de jaren heen ziet er als volgt uit:

GPV Raadslid en fractievoorzitter 29-04-1986 t/m 31-12-2000 CU Raadslid en fractievoorzitter 02-01-2001 t/m 16-03-2006 CU Raadslid, nestor 16-03-2006 t/m heden

Henk is met de VUT, maar vervult naast het raadswerk ook nog een aantal nevenfuncties zoals lid van de auditcommissie. Daarnaast is Veurink ook nog hulpkoster en voorheen was hij lid van de Rekenkamercommissie.

(foto's volgen)