Nieuw materiaal in UV proof kinderkleding helpt huidkanker voorkomen

Persbericht van Nanuk

Haarlem 20 april 2011
40 % van de kinderen verbrandt één of meerdere keren per jaar na een dagje op het strand of gewoon tijdens het buitenspelen. Zonbeschermende kleding voor de kinderen is dan ook in opkomst. Een Nederlandse partij die zich hierin gespecialiseerd heeft, gebruikt nu exclusief een nieuw en technisch hoogstaand materiaal waardoor de zonbescherming in dit soort kleding veel hoger uitvalt, langer gegarandeerd kan worden en zo huidkanker helpt voorkomen.

Uit talloze onderzoeken van onder meer KWF Kankerbestrijding1 blijkt dat zonverbranding in de kinderjaren de belangrijkste oorzaak is van het ontwikkelen van huidkanker op latere leeftijd. Tevens smeert men zich massaal te weinig en met een te lage factor in. Meer informatie hierover vindt u onderaan dit bericht.

Het Nederlandse bedrijf Nanuk maakt zonbeschermende kleding voor kinderen en gebruikt exclusief een innovatief materiaal dat speciaal ontwikkeld is voor buitensport,- en watersportkleding. Hierin is, in tegenstelling tot vergelijkbare producten, geen lycra of nylon verwerkt maar polyester en P.B.T.
Dit speciale materiaal zorgt ervoor dat zand, zout water en chloor geen impact hebben op de stof. Vergelijkbare producten zijn typisch gemaakt van nylon en lycra. Deze vezels breken als ze in aanraking komen met zand, zout water of chloor. De stof verliest zijn dan rek en kleur en er ontstaan dunne plekken. De UV bescherming vervaagt dan al na een paar keer dragen.
Door dit nieuwe materiaal te gebruiken kan de maximale zonbescherming van factor 50+ vele seizoenen lang gegarandeerd worden. Ook in en om het water. Tevens droogt de kleding snel, is het goed ademend en rekt het perfect mee.
Het bedrijf gebruikt dit materiaal exclusief en de kleding is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Men verwacht in Nederland haar marktaandeel dit seizoen te vergroten van 5 naar 15% van de zonbeschermende kleding. Binnen 3 jaar wordt tevens een aandeel van 25% verwacht in Nederland en de ons omringende landen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
http://www.uvproof.nl
Organisatie info:

Nanuk



Razende Robot Reporter