Gemeente Coevorden

Jaarlijkse rioolreiniging en inspectie

dinsdag 19 april 2011

De firma Lohmann begint in april met de periodieke reiniging en inspectie van het rioolstelsel in de gemeente Coevorden. De reiniging is noodzakelijk om een goede afvoer van het vuil- en regenwater te garanderen.

De werkzaamheden starten in Wezuperbrug en daarna volgen, in willekeurige volgorde, de wijken Ossehaar, Poppenhare, Lootuinen, Oranjewijk, Heege-Noord en de Holwert in Coevorden en de plaatsen Noord Sleen, Erm, Achterste Erm, Holsloot, Diphoorn en 't Haantje.

Enige overlast
Mogelijk ondervindt u enige overlast door de werkzaamheden. Omdat het hoofdrioolnet met hoge waterdruk wordt gereinigd, kan het gebeuren dat uw binnen-riolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis. Dit is te verhelpen door alle kranen even te laten lopen. In het andere geval kan het water omhoog komen en/of gaan borrelen in het toilet of de gootsteen. Een handdoek onder het deksel van het toilet leggen en het deksel van het toilet naar beneden laten en verzwaren voorkomt dat het water over de vloer komt.

Het is helaas niet mogelijk een tijdstip aan te geven waarop de werkzaamheden bij u in de buurt beginnen. Dit is onder andere afhankelijk van de mate van vervuiling van de riolering. De werkzaamheden worden uitgevoerd met grote vrachtwagens van de firma Lohmann. Als u een dergelijke wagen bij u in de straat ziet, neemt u dan de bovengenoemde maatregelen om eventuele overlast te voorkomen. Doe dat ook voordat u met vakantie gaat.

Verkeersveiligheid
De schoonmaak van het rioolnet met grote vrachtwagens kan leiden tot enige verkeershinder. In het belang van de verkeersveiligheid en de veiligheid van de werknemers vragen wij u de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij het passeren van de werkzaamheden. Wanneer een put van de riolering voor uw inrit ligt, kan het gebeuren dat uw inrit enige tijd wordt geblokkeerd. Uiteraard wordt getracht eventuele overlast voor u zoveel mogelijk te beperken.