Gemeente Barneveld


Bouwplan voor winkels en woningen aan Pastoor Gowthorpestraat

De gemeente Barneveld wil meewerken aan de bouw van vier winkels en 23 appartementen aan de Pastoor Gowthorpestraat in Barneveld. Het college van burgemeester en wethouders heeft recent besloten om de gevraagde ontheffing en een bouwvergunning te verlenen.

Bloed Vastgoed heeft de gemeente Barneveld gevraagd om medewerking te verlenen aan de realisering van vier commerciële ruimtes (winkels) en 23 appartementen. Het bouwplan voldoet gedeeltelijk aan het bestemmingsplan Barneveld-Centrum.

Privacy en voldoende parkeerruimte op eigen terrein Voor de bouw van de 23 appartementen is een ontheffing van de voorschriften in het bestemmingsplan nodig. Ontheffing is nodig vanwege het toevoegen van woonruimte en het aanpassen van de dakhelling. Voor het verlenen van deze ontheffing moet worden voldaan aan verschillende aspecten, zoals het in voldoende mate waarborgen van de privacy én de voorwaarde dat voor de winkels en de appartementen voldoende parkeerruimte op eigen terrein wordt gerealiseerd. Het plan is de afgelopen periode zó aangepast dat volgens het college van burgemeester en wethouders sprake is van voldoende privacy voor omwonenden. Onder het bouwplan wordt een parkeerkelder gerealiseerd. Het plan voldoet hiermee aan de voorwaarde om op eigen terrein voldoende parkeerruimte te realiseren. Bij de bouw van het plan wordt niet geheid, maar wordt gebruik gemaakt van een andere bouwmethode. Hierdoor wordt de overlast voor omwonenden beperkt en ontstaat er geen schade door heien.


* Artist_Impression_De_Hoven_Aanzicht_PGowthorpestraat.pdf

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl