Gemeente Barneveld


Stil asfalt voor Scherpenzeelseweg

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met een financiële bijdrage die `stil' asfalt op een gedeelte van de Scherpenzeelseweg in Barneveld mogelijk maakt.

Onderhoud van de weg
De Provincie Gelderland gaat in verband met onderhoud in mei/juni van dit jaar het asfalt op de N802/Scherpenzeelseweg vervangen. Het gaat om het gedeelte tussen de Plantagelaan en de Lunterseweg.

Verzoek bewoners om `stil' asfalt
De bewoners uit de wijk De Burgt, woonachtig langs de Scherpenzeelseweg, hebben richting de gemeente eerder de wens geuit om op de Scherpenzeelseweg `stil' asfalt toe te passen. Het toepassen van `stil' asfalt op dit wegdek past niet binnen het provinciaal beleid. De gemeente is in overleg met de Provincie overeengekomen dat het mogelijk is om wel stil asfalt toe te passen, waarbij de meerkosten ten opzichte van normaal asfalt voor de rekening komt van de belanghebbende.

Kosten
Het gedeelte vanaf de Plantagelaan tot aan de Burg. Aschofflaan vraagt een bijdrage van de gemeente en het college vraag aan de raad om het benodigde bedrag te autoriseren.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl