Autovisie iPad App in de hoogste versnelling met WoodWing

Persbericht van Woodwing Software B.V.

Tijdens de AutoRAI (13-24 april) is de nieuwe Autovisie iPad App van Telegraaf Media Nederland gelanceerd. Vrijwel direct stond de App op een toppositie in Apple's App Store. De App wordt geproduceerd met WoodWing's Tablet Publishing Solution en is tot stand gekomen door een samenwerking tussen The Saints, Graphit, UNITiD en Resoluut.

ZAANDAM (20 april 2011) - WoodWing Software (www.woodwing.com), de toonaangevende innovator op het gebied van cross-media uitgeefoplossingen en tabletuitgaven, maakte vandaag bekend dat Telegraaf Media Nederland onlangs de iPad App van Autovisie heeft gelanceerd tijdens de AutoRAI in Amsterdam.

Autovisie, met een bereik van meer dan 300.000 lezers, is een onafhankelijk magazine dat uitvoerige en kritische tests brengt van nieuwe auto's, en zich daarbij richt op de autoliefhebber. Uitgebreide tests en reportages maken deel uit van de brede redactieformule, net zoals een gepassioneerde schrijfstijl en creatieve eigen fotografie. Naast een blad en een website heeft Autovisie nu dus ook een iPad App om haar lezers te informeren.

De Autovisie iPad App biedt een optimale combinatie van real-time online content en het wekelijkse magazine, waarbij de interactieve mogelijkheden van de iPad ten volle worden benut. Zo kunnen de lezers in de eerste en gratis editie onder andere genieten van het gebrul van de Ferrari F40 motor wanneer deze over het circuit racet, en de details van het interieur bekijken door er op te klikken. Advertentie partner Opel krijgt de ruimte om de nieuwe elektrische Opel Ampera onder de aandacht te brengen, middels een uitgebreide interactieve campagne die verschijnt bij het opstarten van de App.

WoodWing's Tablet Publishing Solution wordt gebruikt om via Adobe InDesign de inhoud van het wekelijkse interactieve Autovisie magazine voor de iPad te produceren. Deze edities worden beschikbaar gesteld ter download via de iPad Reader App, welke is voorzien van een aantal extra's zoals een live blog, nieuws en video's.

Petra Lubbers, segmentmanager Automotive bij Telegraaf Media Nederland is verheugd met deze aanvulling op het portfolio van Autovisie: "Autovisie is al 55 jaar een autoriteit in autoland. Wij bieden de autoliefhebber al een magazine, een site en krantenpagina's in De Telegraaf. De App is hier een logische aanvulling op en biedt de consument nog meer dynamische autocontent'.

De iPad App is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen een aantal gespecialiseerde partijen. UNITiD bepaalde, samen met de redactie en direct betrokkenen van Autovisie, het concept voor de nieuwe iPad-uitgave. Vervolgens werd ook getekend voor het interactieontwerp. The Saints uit Amsterdam, een ervaren App ontwikkelaar voor diverse online platformen, heeft al het maatwerk voor de Reader App verzorgd. Resoluut verzorgde het visuele ontwerp voor Autovisie en Graphit zorgde voor projectcöordinatie, de implementatie van de WoodWing omgeving en de training van de gebruikers.

"De snelle totstandkoming van deze App door de nauwe samenwerking tussen alle partijen is een mooie prestatie," zei Jeroen Sonnemans, Managing Director van WoodWing Europe. "We zijn er van overtuigd dat de eindgebruikers het resultaat zullen waarderen."

Over The Saints
The Saints is gevestigd in Amsterdam en is sinds 2005 actief in softwareontwikkeling voor mobiele toepassingen. Het bedrijf heeft verschillende toonaangevende en unieke producten en diensten gebouwd voor zijn klanten. Er wordt ontwikkeld voor alle mobiele softwareplatforms en sinds begin 2010 ook voor de iPad- en Android-tablets. Met de PDFtoTablet conversie- dienst voor gebruikers van WoodWing's Enterprise publishing systeem heeft The Saints de status van WoodWing Premium Technology Partner ontvangen. Als toonaangevende mobiele applicatieontwikkelaar in Europa biedt The Saints mobiele en tabletontwikkeling met een sterke focus op relevantie voor uitgevers, festivals, detailhandel en prominente merken. The Saints bracht ook zijn ervaring en creativiteit in voor de ontwikkeling van Voetbal International App. Meer informatie over The Saints staat op www.the-saints.nl.

Over Graphit
Graphit is al 25 jaar gevestigd in Krommenie en is een vooraanstaand IT-bedrijf op het gebied van grafimedia workflows, gespecialiseerd in het implementeren van standaard- en maatwerkoplossingen en trainingen. Men heeft ook een uitgebreid aanbod aan hardware en software. Graphit beschikt over een ervaren team van consultants, system engineers en docenten. De unieke combinatie van branchespecifieke expertise, efficiënte implementatie, uitmuntende support op locatie of op afstand en een breed productportfolio maken Graphit tot een ideale partner. Graphit biedt projectmanagement, consultancy, training, diensten, SLA-overeenkomsten, hardware en software. Graphit is ook een reseller van WoodWing, Adobe, Gradual (Enfocus) en Elvis, Digital Asset Management. Meer informatie staat op www.graphit.nl.

Over Resoluut
Resoluut houdt zich bezig met grafisch ontwerp, art-direction en visueel ontwerp. De uitgebreide ervaring met het medium mobiel wordt ingezet voor het ontwerpen van digitale producten en het leveren van bijpassende diensten. Meer informatie is te vinden op http://www.resoluut.com.

Over UNITiD
Dingen moeten goed werken. Ze moeten begrijpbaar zijn, en als het kan ook een beetje leuk in de omgang. UNITiD is een unit van interaction designers. Samen met onze opdrachtgevers ontwerpen we dingen en diensten, van concept tot en met specificaties, voor een scala aan apparaten, zoals mobiele telefoon, tablet, tv of PC. Meer informatie: www.unitid.nl.

Over WoodWing
WoodWing Software, met 90 medewerkers, werd opgericht in 2000 en heeft haar hoofdkantoor in Nederland. WoodWing brengt de meest vooruitstrevende oplossingen op de markt voor de productie van print, online en tabletpublicaties. Snelle wereldwijde groei en succes over het hele spectrum van kleine tot grote uitgevers tonen aan dat WoodWing de beste tools voor de beste prijs op de markt brengt. Onder WoodWings klanten bevinden zich niet alleen vooraanstaande uitgevers van magazines, kranten en boeken, maar ook communicatiebureaus en corporate klanten. WoodWing Software is gevestigd in Zaandam en heeft regionale verkoopvestigingen voor Europa, de Verenigde Staten, Azië/Pacific en Latijns-Amerika. Klanten worden ondersteund door geselecteerde partners. Meer informatie op www.woodwing.com. WoodWing is te volgen op Twitter: twitter.com/woodwingsoft.

Het bedrijfslogo van WoodWing kunt u vinden op
www.woodwing.com/en/press
Een foto van de iPad met AutoVisie is te downloaden bij dit persbericht op www.perssupport.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.woodwing.com
Organisatie info:

Woodwing Software B.V.



Razende Robot Reporter