Politie Gelderland-Midden

Reeks autokraken in Dieren

Publicatiedatum: 20-4-2011 10:44:08

DIEREN - In Dieren heeft zich in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 april een reeks autokraken voorgedaan waarbij het de daders kennelijk te doen was om airbags. In de loop van woensdagochtend meldden zich gedupeerden bij de politie nadat ze ontdekt hadden dat hun auto's waren opengebroken. Daarbij waren steeds de airbags verdwenen. De daders hadden toegeslagen op onder meer de Nobellaan, Vinkenlaan, Koningin Julianalaan, Prinses Irenelaan en het Vogelplantsoen. Tot dusver hebben zich zes gedupeerden bij de politie gemeld. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie heeft via Burgernet ook een oproep gedaan aan eventuele getuigen. Slachtoffers kunnen aangifte doen, ondermeer via Internet op www.politie.nl/gelderland-midden.
(pk)


Arnhemmer opgepakt na bedreigen agent

Publicatiedatum: 20-4-2011 10:38:15

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft dinsdagmiddag 19 april op het Kerkplein een 52-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens bedreiging van een agent. De Arnhemmer stond omstreeks kwart over twee op het Kerkplein luidkeels te schreeuwen. Daardoor was kennelijk een oploopje ontstaan. Een passerende motoragent wilde poolshoogte nemen toen de Arnhemmer hem zonder aanleiding uitschold en vervolgens met de dood bedreigde. Daarop werd de Arnhemmer aangehouden. De man is in verzekering gesteld.
(2011046547-pk)

Handen af van politieambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.