CDA


Esther de Lange: CDA ontevreden met stijging EU begroting woensdag 20 april 2011
CDA-Europarlementariër Esther de Lange ( begroting) is ontevreden met de voorgestelde stijging van de Europese begroting.

Eurocommissaris Lewandowski heeft vandaag de begroting van de Europese Unie voor 2012 gepresenteerd. Hij stelt daarin een stijging van 4,9% voor ten opzichte van de begroting van 2011.

Esther de Lange: "Op het moment dat lidstaten de broekriem moeten aanhalen dan moet Europa dat ook. In de begroting van de Europese Commissie zal echter wel rekening gehouden moeten worden met aangegane verplichtingen voor reeds lopende Europese projecten. De Europese Unie moet tenslotte wel een eerlijke partner blijven".

De begroting van het Europees Parlement zelf kan volgens de CDA delegatie wel hetzelfde blijven (0% stijging). Eventuele extra uitgaven zijn alleen mogelijk wanneer er elders in de begroting bespaard wordt

Het ingediende voorstel van Esther de Lange om in de vertolking van vergaderingen te snijden, één van de grootste kostenposten binnen het Europees Parlement, is daar een goed voorbeeld van. "Zonder Europarlementariërs het recht om te spreken in de eigen taal te ontnemen kan door mijn voorstel wel afscheid genomen worden van onnodig aanwezige tolken tijdens vergaderingen waarbij de door hen vertolkte taal niet door Europarlementariërs gebruikt wordt. Een eerste besparing van 25 miljoen moet op korte termijn al mogelijk zijn ", aldus De Lange.