Jan Peter Balkenende winnaar Gouden RAI Wiel

Persbericht van Rai Vereniging

Tijdens de tiende editie van het RAI Mobiliteitsdiner heeft oud-premier Jan Peter Balkenende de RAI Mobiliteitsprijs 'Het Gouden RAI Wiel' in ontvangst mogen nemen. Het diner vond 18 april jl. plaats in het Mauritshuis in Den Haag.

De prijs werd hem toegekend vanwege zijn rol als 'aanvoerder van het team', die de aanjager en inspirator was voor de respectievelijke vakministers die over infrastructuur en milieu gingen. Natuurlijk kreeg Balkenende de prijs ook omdat hij de minister-president was die zijn autoliefde niet onder stoelen of banken stak.

Naast de uitreiking van deze prijs kwam in de speech van algemeen voorzitter van RAI Verenging, Roelf H. de Boer, naar voren wat de 'lessons learned' waren van het vorig jaar zo jammerlijk gestrande project 'Anders Betalen voor Mobiliteit'. Motivaction heeft in opdracht van RAI Vereniging onderzoek gedaan bij een aantal direct betrokkenen naar de verschillende oorzaken voor het mislukken van het project. Samengevat ging het daarbij om: de complexiteit van de materie, het gebrek aan regie, de eenzijdige communicatie, de rigide regelgeving en het gebrek aan tijd.

Zo'n beetje alle aanwezigen in de zaal waren de mening toegedaan dat er vroeger of later toch een systeem van het beprijzen naar gebruik van de weg ingevoerd zal moeten worden. In een reactie op de geanimeerde discussie zei de kersverse RAI Mobiliteitsprijswinnaar Balkenende "als we niets doen aan het beprijzen van weggebruik, dan kunnen we het bereikbaarheidsprobleem in ons land niet oplossen."

*

Links:
http://www.raivereniging.nl
Organisatie info:

Rai Vereniging

De foto van de w innaar kunt u downloaden van de site www.raivereniging.nl

RAI Vereniging, Rijwiel & Automobiel Industrie, behartigt de belangen van ruim 7 00 fabrikanten en importeurs van personenauto's en vrachtauto's, aanhangwagens e n opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, bro m- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen voor deze voert uigen en
van garage-uitrusting zijn bij de Vereniging aangesloten.



Razende Robot Reporter