Leger des Heils


* Coalitie Erbij 2e bij verkiezing sociale innovatieprijs

Coalitie Erbij 2e bij verkiezing sociale innovatieprijs

Eind vorige week vond de verkiezing voor de sociale innovatieprijs 2010 plaats. De prijs is gewonnen door Good Care Support. Coalitie Erbij, waar het Leger des Heils deel van uitmaakt, kwam na hen op de tweede plaats. De sociale innovatieprijs is in 2009 in het leven geroepen door het ministerie van VWS om sociale innovatie te stimuleren.

De jury van de verkiezing bestond uit een aantal vertegenwoordigers van bedrijven die innovatie hoog in het vaandel hebben, te weten: Philips, Erasmus Universiteit, Vernieuwend veranderen en Biofarmind.

Zeven organisaties waren genomineerd voor de prijs. Uit het juryrapport blijkt dat de jury, onder leiding van Marcel Joachimsthal, algemeen directeur GlaxoSmithKline Pharmaceuticals, het initiatief van Coalitie Erbij zeer roemde, omdat zoveel organisaties zich hebben verenigd rond het belangrijke thema eenzaamheid om zodoende meer resultaten te boeken in het tegengaan van vereenzaming.

Hoewel Coalitie Erbij de prijs net niet heeft gewonnen, is het toch een flinke aanmoediging voor de Coalitie en de leden om door te gaan met de aanpak van eenzaamheid en sociaal isolement. Dit jaar zal daarom in de laatste week van september wederom een Week tegen Eenzaamheid worden georganiseerd.