Startersproblematiek aanpakken met Klantgericht Bouwen

Persbericht van Balance

Klantgericht Bouwen, ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap genoemd, is een belangrijke trend aan het worden. Het is niet alleen een oplossing voor de stilliggende bouwprojecten, het is tevens een interessant antwoord op de problematiek rond starters op de woningmarkt. Veel gemeenten buiten de randstad kunnen starters moeilijk binnen hun grenzen houden. Door als gemeente Klantgericht Bouwen te faciliteren, komen zij tegemoet aan de wens van veel jonge mensen om 'Custom made' te wonen. Deze groep wil zelf bepalen hoe hun huis eruit ziet maar wel tegen een koopsom van beneden de twee ton. Juist daarom zijn ze geïnteresseerd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Als je als gemeente starters aan je bindt, blijft de economie op pijl. Door starters met elkaar hun eigen huis te laten bouwen, blijft het betaalbaar. Belangrijk voordeel voor gemeenten: in een 'huis op maat' blijven mensen gemiddeld langer wonen. Als gemeente kun je je pro-actief onderscheiden door CPO aan te moedigen en te ondersteunen.

De vorm van klantgericht bouwen hangt af van belangen Met Klantgericht Bouwen neemt de gemeente zelf de regie en maakt zij zich onafhankelijk van projectontwikkelaars die momenteel weinig initiatieven kunnen ontplooien. Enkele gemeenten hebben het succes van klantgericht bouwen reeds ondervonden. Voor velen is de inrichting ervan echter nog een vraagstuk. Want hoe vertaal je gemeentebelangen nu effectief naar een concrete inrichting van CPO?

Wat moeten gemeenten weten, kunnen en doen om Klantgericht Bouwen in hun gemeente mogelijk te maken? En hoe weten ze welke vorm het meest geschikt is voor hun specifieke situatie? De kennis over dit soort zaken ligt niet voor het oprapen. Daarom organiseert Balance op dinsdag 17 mei a.s. voor haar gemeentelijke opdrachtgevers een kennisbijeenkomst over klantgericht bouwen van 10.00 tot 15.00 uur in Stempels te Haarlem.

Keuzes maken op basis van gedegen kennis
De mogelijkheden, voorwaarden, successen en lessons learned van reeds succesvolle CPO-projecten worden toegelicht door ervaringsdeskundigen, waaronder: Jacqueline Tellinga, Arne Swart en Hans Middendorp. Tellinga is gebiedsontwikkelaar bij gemeente Almere en naaste medewerker van wethouder Adri Duivesteijn. Swart is projectleider bij Almere Poort, één van de meest succesvolle projecten voor klantgericht bouwen en Middendorp is business consultant Ruimtelijke Ontwikkeling en begeleidt projectmanagers klantgericht bouwen op projecten in Almere, Woerden en Apeldoorn.

*

Links:
http://www.balance.nl
Organisatie info:

Balance

CONTACT


Razende Robot Reporter