Rijksgebouwendienst


Veenhuizen genomineerd voor EDEN Award 2011

woensdag, 20 april 2011

De Rijksgebouwendienst, provincie en gemeente werken intensief samen om het bijzondere erfgoed Veenhuizen te renoveren én een nieuwe toekomst te geven.
Detail maallust Veenhuizen

Detail maallust Veenhuizen

Veenhuizen is genomineerd voor de EDEN Award 2011. Deze prijs wordt voor de 3^e keer uitgereikt aan een opkomende toeristische bestemming of regio in Nederland die zich op het gebied van duurzame ontwikkeling onderscheidt.

De Rijksgebouwendienst werkt met provincie en gemeente samen bij het renoveren van het 200 jaar oude dorp Veenhuizen. Daarbij benutten ze de cultuurhistorische kracht, economische kansen en ruimtelijke mogelijkheden. Zodat Veenhuizen een interessant en aantrekkelijk dorp is en blijft om te werken, wonen en recreëren.

Staatssecretaris Bleker zal 19 mei 2011 de EDEN award uitreiken. EDEN (European Destinations of ExcellenNce) is een Europees initiatief gericht op het stimuleren van duurzaamheid. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) vindt duurzame ontwikkeling van toerisme in ons land van groot belang en stimuleert dat actief.

Op verzoek van het ministerie van EL&I wordt EDEN wederom door VVV Nederland georganiseerd. Het thema van EDEN is elk jaar anders. Het thema in 2011 is 'Herbestemming van lokaal erfgoed'.

Meer informatie over nominatie Veenhuizen

---