Politie Brabant Zuid-Oost

Politie toont foto's van gestolen spullen om in contact te komen met gedupeerden

Valkenswaard; Veldhoven; Eersel; Bladel; Reusel-De Mierden; Bergeijk, 20-04-2011 o Het speciaal door de politie ingerichte WoninginbrakenTeam van het Kempencluster heeft in de afgelopen weken een uitgebreid onderzoek verricht naar woninginbraken die hoofdzakelijk werden gepleegd in Veldhoven, Valkenswaard en De Kempen. Hierbij werden tijdens doorzoekingen onder meer sieraden, bestek, servies en schilderijen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. Inmiddels heeft de politie een deel van de gestolen goederen terug kunnen brengen bij de eigenaren. Zij wil graag nog in contact komen met de eigenaren van de resterende aangetroffen spullen. In de hoop dat mensen mogelijk eigendommen herkennen heeft de politie foto's hiervan gemaakt.

Het WoninginbrakenTeam (WIT) Kempencluster hield binnen dit onderzoek vijf verdachten aan. In de ochtend van 14 maart pakte de politie in hun woningen een 21-jarige Eindhovenaar, een 27-jarige Veldhovenaar en een 20-jarige man uit Valkenswaard op. Op 21 maart werden nog een 18-jarige vrouw uit Eindhoven en een 23-jarige vrouw uit Veldhoven aangehouden. De aanhoudingen werden verricht naar aanleiding van een woninginbraak op 12 september 2010 in een woning aan de Eikenberg in Bergeijk en een inbraak op 1 januari van dit jaar in een woning in Veldhoven aan de Bossebaan. In de loop van het onderzoek is naar voren gekomen dat de aangehouden personen verdacht worden van meerdere woninginbraken in Veldhoven, Valkenswaard en De Kempen. De twee vrouwen zijn na verhoor naar huis gestuurd. De man uit Valkenswaard is door de raadkamer van de rechtbank geschorst. De Eindhovenaar en de Veldhovenaar zitten nog vast.

Het team vraagt om de foto's met de gestolen goederen te bekijken op deze website. Mochten mensen eigendommen herkennen dan kunnen zij via 0900-8844 contact opnemen met het WoninginbrakenTeam van het Kempencluster om een afspraak te maken.