Gemeente Dongeradeel


Kindermaand in Dongeradeel

Informatie

Expertisecentrum en projectorganisatie K&C in Assen gaat Oktobermaand Kindermaand in Friesland uitvoeren. De gemeente Dongeradeel heeft K&C gevraagd zowel de ontwikkeling als de uitvoering van het project voor haar rekening te nemen. K&C begint deze maand met de werving van deelnemende instellingen.

Oktobermaand Kindermaand stimuleert kinderen en hun ouders en grootouders culturele
instellingen te bezoeken. Kinderen van 4 t/m 12 jaar hebben op de zondagen en geselecteerde zaterdagen en één woensdag in oktober gratis toegang tot musea, theaters, molens, dansscholen, kunstencentra en circussen waar speciale kinderactiviteiten plaatsvinden. Kinderen kunnen meedoen aan workshops, voorstellingen en films bezoeken of een spannende speurtocht volgen.

K&C stimuleert de culturele instellingen in Dongeradeel deel te nemen aan het project en ondersteunt de instellingen bij de ontwikkeling van aanbod voor kinderen van 4 t/m12 jaar oud. Daarbij stimuleert ze samenwerkingsverbanden tussen culturele instellingen en podiumkunstenaars.

Vorig jaar vond Oktobermaand Kindermaand voor het eerst in Dongeradeel plaats. Ruim 2000 kinderen brachten een bezoek aan de 12 deelnemende instellingen. De uitvoering lag toen in handen van Keunstwurk. Dit jaar heeft de gemeente Dongeradeel K&C gevraagd het succesvolle project te organiseren. K&C coördineert sinds 2002 het project Oktobermaand Kindermaand in Drenthe en viert dit jaar de tiende editie. K&C heeft het project met partners ook ingevoerd in Groningen en Noord-Holland (Gooi- en Vechtstreek). K&C hoopt meerdere gemeenten in Friesland te enthousiasmeren voor het project.