Gemeente Barneveld


College B&W Barneveld besluit om verschillende verkeersmaatregelen uit te voeren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld heeft de afgelopen week besloten tot het laten uitvoeren van een aantal belangrijke verkeersmaatregelen.

Instellen 60 km/h zone voor Dronkelaarseweg en Brunesengweg en wijziging voorrang kruising Dronkelaarseweg/Otelaarseweg Over de Dronkelaarseweg loopt een belangrijke schoolroute van Barneveld naar Terschuur/Zwartebroek en andersom. Veel scholieren maken per fiets gebruik van deze weg. Daarnaast wordt deze route ook gebruikt als sluiproute door gemotoriseerd verkeer. Omdat de Dronkelaarseweg redelijk smal is en omdat hier maximaal 80 km/uur mag worden gereden levert dit in combinatie met de vele fietsers onveilige situaties op. In het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) staat deze weg genoemd als erftoegangsweg met een maximumsnelheid van 60 km/uur. Om die reden heeft het college besloten een 60 km per uur zone in te stellen voor de hele Dronkelaarseweg en de aansluitende Brunesengweg.Op de kruising Otelaarseweg/Dronkelaarseweg wijzigt de voorrangsregeling. Met het omdraaien van de voorrang wordt de 60 km/uur zone op de Dronkelaarseweg extra benadrukt.
Het verkeersbesluit van deze maatregelen ligt 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving. Voor meer informatie over dit verkeersbesluit kunt u contact opnemen met de heer S. de Graaf, afdeling Vastgoed en Infrastructuur, tel.nr. 0342- 49 59 07.

Aanpassingen fietspaden en parallelwegen Plantagelaan De fietspaden langs de Plantagelaan vormen onderdeel van het gemeentelijk fietsnetwerk. Dit is een druk bereden route. Onder de grote aantallen fietsers rijden ook vele scholieren. De gemeente gaat bestaande knelpunten in de route verbeteren waardoor de kwaliteit van het fietsnetwerk vergroot. In de huidige situatie moeten fietsers tussen de Scherpenzeelseweg en de Oldenbarnevelderweg twee keer de Plantagelaan oversteken. Om dit te ontwijken, rijden er regelmatig fietsers tegen de toegestane rijrichting in. De gemeente vindt het wenselijk om een structurele oplossing voor deze knelpunten te bieden en besloten tot het nemen van een aantal maatregelen: o langs de westzijde van de Plantagelaan wordt fietsen in twee richtingen mogelijk gemaakt door het bestaande fietspad aan de westzijde van de Plantagelaan, dat begint vanaf de parallelweg nabij huisnummer 34, voor het gedeelte binnen de bebouwde kom aan te wijzen als tweerichtingenfietspad. Dit is inclusief de oversteek over de westelijke tak van de rotonde bij de Briellaerd. o Er wordt een nieuw fietspad aangelegd vanaf de parallelweg nabij huisnummer 10 tot aan de Oldenbarnevelderweg. Ook dit pad wordt aangwezen tweerichtingenfietspad.
o De doorsteek voor bromfietsen wordt verplaatst naar een locatie ter hoogte van de bebouwde komgrens op de Achterveldseweg, nabij Achterveldseweg 6;
o Het nieuwe aan te leggen fietspad tussen de parallelweg van de Plantagelaan en de Oldenbarnevelderweg krijgt een voorrangsregeling die overeenkomt met de bestaande voorrangsregelingen van de kruispunten Plantagelaan - Achterveldseweg en Plantagelaan - Oldenbarnevelderweg, zodat de fietsers op de Plantagelaan voorrang hebben boven het verkeer van de Achterveldseweg of Oldenbarnevelderweg. De oversteken worden gereconstrueerd.
o Aan de oostzijde van de Plantagelaan wordt het weggedeelte tussen de Parmentierstraat en de ingang van de tennisclub aangewezen als tweerichtingenfietspad. De inrichting van de bestaande parallelweg wordt aangepast zodat deze duidelijk herkenbaar wordt als fiets- en voetpad. De ingang naar het tennispark wordt zodanig veranderd dat er geen autoverkeer meer over het fietspad hoeft te rijden.

Het verkeersbesluit waarin de maatregelen verwoord staan ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving. Voor meer informatie over dit verkeersbesluit kunt u contact opnemen met mevrouw J. Storm, afdeling Vastgoed en Infrastructuur, tel.nr. 0342- 49 54 90.

Instellen 30 km/uur zone Bedrijventerrein De Valk en een gedeelte van de Valkseweg
De gemeente heeft besloten een 30 km/uur zone in te stellen voor een gedeelte van de Valkseweg, de Marconistraat, de Wattstraat, de Edisonstraat, de Bellstraat, de Voltastraat, de Röntgenstraat en de Pascalstraat. De huidige inrichting van het bedrijventerrein De Valk is niet in overeenstemming met de aanduiding als verblijfsgebied in het Gemeentelijk Verkeers- en vervoerplan (GVVP). Het veilig kunnen bereiken en verlaten van percelen in een verblijfsgebied is een belangrijk aspect. Ook heeft de gemeente enkele klachten over de verkeerveiligheid op de Valkseweg ontvangen. Tenslotte is de komst van De Meerwaarde een reden om over te gaan tot instellen van een lagere maximum snelheid. Het instellen van de 30 km/h zone gebeurt in combinatie met de aanleg van een plateau op het kruispunt Valkseweg-Marconistraat, een drempel in het midden van het wegvak van de Valkseweg tussen de Marconistraat en de Valkseweg en twee drempels bij de huidige wegversmallingen op het weggedeelte tussen de Voltastraat en Dr. W. Dreeslaan.
Het verkeersbesluit waarin de maatregelen verwoord staan ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving . Voor meer informatie over het verkeersbesluit kunt u contact opnemen met mevrouw J. Storm, afdeling Vastgoed en Infrastructuur, tel.nr. 0342- 49 54 90.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl