Rijksuniversiteit Groningen

Persbericht
Rijksuniversiteit Groningen / nummer 59 / 20 april 2011

Examentraining VWO gestart

Het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het zesde achtereenvolgende jaar leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie of management en organisatie een examentraining aan. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen. Afgelopen weekend hebben ruim 100 leerlingen de eerste trainingsdagen gevolgd. In totaal zijn al bijna 550 inschrijvingen binnen gekomen en zijn de beschikbare plaatsen nagenoeg vol.

De examentraining voor VWO leerlingen is dit jaar onveranderd populair. In enkele maanden zijn er al 550 inschrijvingen binnen gekomen. Vanuit het hele land komen leerlingen om deel te nemen aan de examentraining VWO in Groningen. De training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep - van gemiddeld 18 leerlingen - is er per 6 leerlingen 1 docent aanwezig.

De kosten per leerling voor de examentraining bedragen ¤310 per vak (¤225 voor de tweedaagse herexamentraining) en zijn inclusief een duidelijke door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Praedinius Gymnasium in het centrum van Groningen.

Trainingsdata

De data van de examentraining zijn:
Periode 1: zaterdag 17, zondag 18 en zaterdag 24 april (inschrijving gesloten) Periode 2: zondag 25 april, zaterdag 1 mei en zondag 2 mei (inschrijving t/m 20 april) Periode 3: vrijdag 30 april, vrijdag 7 mei en zaterdag 8 mei (vol) Periode 4: dinsdag 4 mei, woensdag 5 mei en zondag 9 mei (vol) Periode 5 (herexamentraining): 19 en 20 juni

Voor de herexamentraining kunnen leerlingen zich inschrijven zodra de resultaten van het centraal examen bekend zijn. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op de website: http://www.examentrainingvwo.nl.