Gemeente Breda

20Apr

Voetpad langs de Mark tussen Julianalaan en Baronielaan wordt fietspad

Deze week is het definitief ontwerp van een fietspad langs de Mark tussen de Julianalaan en Baronielaan in Breda vastgesteld. In overleg met omwonenden is het huidige voetpad met een aantal beperkte ingrepen veranderd in een fietspad.

Mobiliteitswethouder Wilbert Willems: "We willen het fietsen in Breda zoveel mogelijk stimuleren. Met dit besluit voorzien we in de behoefte aan een aantrekkelijke en veilige fietsverbinding tussen de Julianalaan en Baronielaan. Het fietspad langs de Mark is een van de nog ontbrekende schakels in het Bredase fietsnetwerk."

De maatregelen die getroffen worden bestaan uit het maken van goede op- en afritten bij de diverse kruisingen, goede aansluitingen op de Baronielaan en Julianalaan en het plaatsen van fietsborden.

Eerder hebben betrokken bewoners op het ontwerp kunnen reageren. Op basis daarvan zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zullen onderborden fietsers attenderen op voetgangers, zodat gebruikers van het fietspad kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Om te voorkomen dat kinderen het fietspad oprennen op de plek waar een speeltuin ligt, wordt de hier geplande heg aan beide kanten verlengd. In het midden daarvan komt een hek dat direct oversteken voorkomt. Verder wordt bij de hondenuitlaatplaats het voetpad doorgetrokken.

De suggesties die gedaan zijn over de verlichting zijn niet overgenomen, omdat de huidige verlichting rekening houdt met de ecologische inrichting van het gebied langs de Mark. Fietsers kunnen gebruik maken van omliggende straten die goed verlicht zijn.

De kosten voor de uitvoering van de maatregelen om het voetpad om te zetten in een fietspad bedragen EUR 37.500.
Breda, 20 april 2011
Locatie
Boeimeerpark, Breda
Javascript is required to view this map.
Innovatie jongerenwerk Haagse Beemden

Versneld inzetten op activiteiten voor de jeugd in de Haagse Beemden en meer congruentie zoeken met het huidige beleid. Het college heeft om die reden...
0 reacties
Twitter Facebook Hyves
19Apr