Gemeente Roermond


19 april jongstleden heeft in zalencentrum de Velderie de officiële ondertekening plaatsgevonden van de samenwerkingsovereenkomst klankbordgroep MOV (Maatschappelijke Opvangvoorzieningen). Met de ondertekening van de
samenwerkingsovereenkomst spreken de deelnemers van de klankbordgroep MOV uit dat ze positief willen meedenken over c.q. een bijdrage willen leveren aan de verankering van de voorziening in de (directe) omgeving.

Totstandkoming klankbordgroep

Op 8 juli 2010 heeft de gemeenteraad van de gemeente Roermond ingestemd met de herhuisvesting van de Stichting MOV op de locatie Spoorlaan Zuid 29a. De verwachte realisatie van het project staat medio 2012 gepland. Tijdens de behandeling van het onderwerp in de raad is uitgesproken dat een goede communicatie met omwonenden en andere belanghebbenden van groot belang is. Dit heeft vorm en inhoud gekregen door de oprichting van een klankbordgroep onder de naam Klankbordgroep MOV. Betrokken partijen waaronder omwonenden, scholen, wijkraden, zorgaanbieders, het welzijnswerk, woningcorporaties, politie en diverse afdelingen van de Gemeente Roermond hebben zitting in deze klankbordgroep.

Activiteiten klankbordgroep

De klankbordgroep komt, sinds haar oprichting op 12 juli 2010, elke zes weken bij elkaar. Enkele uitkomsten van deze bijeenkomsten zijn: aanpassing van de bouwtekeningen, verzending van een brief aan de omwonenden ter verduidelijking van de planologische procedure, de totstandkoming van een samenwerkingsovereenkomst, de totstandkoming van een Nieuwsflits MOV (communicatiemiddel belangstellenden) en de inventarisatie van gevoelige plekken in de (directe) omgeving van de voorziening.

Inloopavond Velderie

Elke tweede dinsdag van de maand vindt in zalencentrum de Velderie van 18.30 uur tot 20.00 uur een inloopavond plaats. Deze avond stelt omwonenden in de gelegenheid om vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen met betrekking tot de herhuisvesting van de Stichting MOV. Iedereen is hier van harte voor uitgenodigd.

Bijgewerkt: 20-04-2011