Gemeente Pekela


Paasvuur gaat NIET door

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela heeft eerder besloten een Paasvuur toe te staan in Nieuwe Pekela (plaats centraal tussen het sportveld en de crossbaan gelegen naast het Heeresmeer).

Hierover staat in het Pekelder Streekblad vandaag een publicatie in de gemeentelijke rubriek. Er is echter besloten om dit Paasvuur niet door te laten gaan vanwege de aanhoudende droogte.

In tegenstelling tot de regio Drenthe heeft de regionale brandweer Groningen besloten geen collectief verbod op paasvuren te adviseren. Het advies aan de gemeenten is om vooral lokaal te bepalen of de paasvuren verantwoord zijn. De droogte houdt aan en er staat teveel wind. De kans dat nabijgelegen natuurlijke gebieden door vlammen worden gevat, is té groot. Dit risico willen gemeente en brandweer niet nemen.

Er is nog geen snoeiafval gebracht naar de plaats waar het Paasvuur zou worden gehouden. Terplekke wordt middels een bord aangegeven dat het Paasvuur niet doorgaat. Iedereen die al snoeiafval heeft verzameld, kan dit gratis brengen naar het brengstation op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen op de gebruikelijke openingstijden. Â