Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 20 april

Hoorn, 20-04-2011 o 14.45 uur

Aanhoudingen voor gestolen auto

Spanbroek, dinsdag 19 april

Drie mannen van 16,17 en 18 jaar uit Spanbroek en Heerhugowaard zijn dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Roerdomp. Een agent in vrije tijd zag de auto langsrijden met de drie jongens erin. De agent vertrouwde het niet, stapte in zijn auto en reed achter de jongens aan. Hij liet het kenteken natrekken. Het voertuig bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De bestuurder parkeerde de auto aan de Roerdomp. De ganet liep erheen en vroeg de bestuurder of hij de auto gestolen had. Deze bekende. Hij en zijn twee passagiers werden aangehouden.

Bedreiging

Schagen, dinsdag 19 april

Een 18-jarige man uit Schagen is dinsdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Bernhardlaan. Een buschauffeur wilde linksaf slaan bij de bushalte bij het station. De man wilde op dat moment voor de bus langs oversteken. Voor de bus stopte hij met lopen en maakte boze gebaren en schopte tegen de bus. Toen hij naar de zijkant van de bus liep kon de chauffeur een stukje doorrijden naar de bushalte. Hij liet passagiers uit stappen. De 18-jarige man stapte de bus in. Hij was erg boos en begon te schelden. De chauffeur liep op hem toe en vroeg wat er aan de hand was. Op dat moment liet de man een mes zien. Vervolgens stapte de man weer uit de bus. Kort hierna stopte er een politieauto bij het station. Deze ging op zoek naar de man. Hij kon worden aangehouden op de Bernhardlaan.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Bekend is dat er meerdere mensen in de bus zaten op het moment dat de man in stapte. De politie wil graag met hen in contact komen. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief).

Huiselijk geweld

Den Helder, dinsdag 19 april

Een 36-jarige man uit Den Helder is dinsdagavond rond 21.230 uur aangehouden in zijn woning. De man kreeg ruzie met zijn vriendin. Hij gaf haar een vuistslag in haar gezicht waardoor zij een gezwollen oog opliep. De politie kreeg melding van de mishandeling en hield de man aan.

Aanhouding voor mishandeling

Hoorn, woensdag 20 april

Een 20-jarige man uit Hoorn werd woensdagochtend rond 00.30 uur aangehouden. De politie kreeg van een melder door dat er een vrouw in een portiek lag bij haar woning. De vrouw bleek mishandeld te zijn door haar vriend. Zij was dusdanig verwond dat zij met de ambulance naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Zij had een flinke snee in haar scheenbeen en had een zwelling op haar arm en blauwe plekken. Ze had last van haar nek, rug, benen en armen.

De 20-jarige man werd net nadat hij was weggevlucht aangehouden op de Westerblokker voor rijden onder invloed. De man blies 420 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. Op het politiebureau werd hij opnieuw aangehouden voor mishandeling.

Fietser gewond bij aanrijding

Broek op Langedijk, dinsdag 19 april

Op dinsdagavond rond 19.30 uur raakte een 30-jarige man uit Alkmaar gewond bij een aanrijding. De fietser reed op het fietspad langs het Westeinde richting het industriegebied. Toen hij de westelijke Randweg wilde oversteken zag hij een 68-jarige automobilist uit Heerhugowaard over het hoofd. De fietser raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewond door aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 19 april

Op dinsdagavond rond 20.30 uur raakte een 20-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de kruising Zuidtangent/ Bevelandseweg. De fietster reed op het fietspad en kreeg bij het oversteken over de Bevelandseweg geen voorrang van een 72-jarige automobilist uit Heerhugowaard. De fietster werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobiliste gewond bij aanrijding

Avenhorn, dinsdag 19 april

Op dinsdagmiddag rond 16.00 uur raakte een 28-jarige automobiliste uit Hoorn gewond bij een kop-staartbotsing op de Jaagweg in de richting van Hoorn. De vrouw zag te laat dat een 49-jarige automobilist uit Hoorn voor haar moest remmen in verband met filevorming. Zij botste tegen de auto van de 49-jarige man. De auto van de man schoot naar voren en raakte hierbij de auto van een 43-jarige man uit Obdam. De 28-jarige vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Jaagweg is enige tijd afgesloten geweest.

Inbraak woning

Heerhugowaard, dinsdag 19 april

In een woning aan de Stationsweg werd tussen dinsdagavond 20.30 uur en woensdagochtend 00.30 ingebroken. De inbrekers kwamen de woning binnen door een bovenlicht aan de achterkant. Ze doorzochten alle ruimtes. Er werd een navigatiesysteem meegenomen.

In een woning aan de Taxuslaan werd tussen dinsdagavond 22.30 en woensdagochtend 04.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen via een raam aan de achterkant van de woning. Ze doorzochten de woonkamer en gang. Er werd een portemonnee meegenomen.

In een woning aan de Metiusstraat werd tussen dinsdagavond 23.30 en woensdagochtend 04.15 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen via de een bovenlicht in de keuken. Ze namen een portemonnee, apparatuur, telefoons en geld weg uit de woning.

Heerhugowaard, woensdag 20 april

In een woning aan de Jac van Maerlantlaan werd woensdagochtend tussen 01.00 en 05.15 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen via een bovenlicht in de keuken. Ze doorzochten de woning en vertrokken via een raam in de woonkamer. De inbrekers namen een portemonnee mee.

Castricum, woensdag 20 april

In een woning aan de Beverwijkerstraatweg werd rond 05.30 ingebroken. De inbreker kwam binnen via een openstaande schuifpui aan de achterkant van de woning en is alleen in de slaapkamer geweest. In de tuin werden een aantal goederen teruggevonden. Er worden nog sieraden vermist.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locatie iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).