Gemeente Vlaardingen



-

Feestelijke start De Eilanden

20-04-2011 |

Aan de rand van de Westwijk verschijnt woningbouwproject De Eilanden. Waar ooit een moerassengebied was, komen twee eilanden met ruim opgezette bebouwing waardoor het zicht op het achterliggende natuur- en polderlandschap behouden blijft.

woningbouw de eilanden

De eerste woningen die nu gebouwd worden, zijn vier twee-onder-een-kapwoningen en twaalf rijtjeswoningen. Later komen daar nog acht twee-onder-een-kapwoningen, zes stadswoningen en vierenveertig appartementen bij. Alle woningen op De Eilanden zijn koopwoningen.

Woningbouwproject De Eilanden hoort bij het Actieplan Wonen. Dit is de woonvisie tot 2030 van de gemeente Vlaardingen en woningcorporaties Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking Vlaardingen. Het doel is van Vlaardingen een aantrekkelijke woonstad te maken. Delen van de stad ondergaan door nieuwbouw, renovatie en sloop een ware metamorfose. Door het Actieplan Wonen krijgt Vlaardingen huizen waar de Vlaardingers behoefte aan hebben. De doorstroming op de woningmarkt komt daardoor op gang en het woongenot neemt toe.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000