Gemeente Vlaardingen


-

Nieuw startpunt Vlaardingse natuur

20-04-2011 |

Vlaardingen krijgt dit jaar nog een zogenaamd Toeristisch Overstappunt (TOP). Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen achterlaten om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen in de natuur. Vanaf elke TOP kan de bezoeker bewegwijzerde of beschreven routes volgen, die hem laten kennismaken met de mooiste plekjes van de omgeving.

vogel

Het Toeristische Overstappunt wordt grotendeels betaald door de Europese Unie en de provincie Zuid-Holland. TOP is landelijk concept en wordt in Zuid-Holland uitgevoerd door het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme. De Toeristische Overstapppunten zijn in Zuid-Holland te herkennen aan een markante groene grashalm.

bloem

Naast Vlaardingen krijgen ook Delft en Midden-Delfland een Toeristische Overstappunt. Samen vormen de drie TOP's zo een verbinding in het Hof van Delfland. Dit is een netwerk van groengebieden en landschappen in de regio Rotterdam-Den Haag.

natuurgebied

Meer informatie
Meer over de Hof van Delfland vindt u op www.hofvandelflandraad.nl. Meer informatie over Toeristische Opstappunten: www.toproutenetwerk.nl.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000