Gemeente Vlaardingen



-

Wijkverpleegkundige weer spil in de wijk

20-04-2011 |

Vanaf april wordt de wijkverpleegkundige weer de spil in de wijk. Dan starten Careyn, Argos Zorggroep en Zorgcombinatie Nieuwe Maas in Vlaardingen met het project `Zichtbare Schakel'.

In Vlaardingen zijn drie wijken met een relatief grote groep kwetsbare mensen. Deze inwoners hebben meer problemen op het gebied van wonen, zorg en welzijn dan mensen in andere wijken. Het betreft de wijken Babberspolder-Oost, Vogelbuurt-Zuid/Statenbuurt en Zuidbuurt/Hoogkamer.

Zichtbare schakels
De wijkverpleegkundigen in het project zijn al volop aan de slag. De eerste maanden van 2011 hebben zij hun nieuwe rol in de wijken voorbereid. Begin april starten zij als `Zichtbare Schakels'. Door een nauwe samenwerking met huisartsen en andere hulpverleners kunnen zij de hulp (laten) verlenen die nodig is.

Naar buiten
Veel inwoners van deze wijken maken te weinig gebruik van de bestaande zorg en ondersteuning. De wijkverpleegkundigen gaan aan de slag om te zorgen dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. De verpleegkundigen van het project `Zichbare Schakel' trekken er dus op uit om mensen te benaderen.

Zorg in beeld
Onder de hulp die nodig is vallen ook ongeĂŻndiceerde en preventieve zorg. Daarnaast zetten de wijkverpleegkundigen een systeem op waarmee zichtbaar wordt welke hulp nodig is en welke hulp gegeven wordt. De overheidssubsidie loopt tot eind 2012. Na deze periode proberen de deelnemende organisaties de wijkverpleegkundigen een structurele plek in de wijken te bezorgen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000