Politie Hollands Midden

Leiderdorp, Leiden Noord - Auto-inbraken

Leiderdorp, Leiden Noord, 20-04-2011 o De afgelopen twee weken zijn er 15 auto-inbraken geweest in de omgeving van de Gooimeerlaan en IJsselmeerlaan. De auto-inbraken vinden plaats in de vroege avonduren en met name op zaterdag en zondag. Veelal wordt er navigatieapparatuur uit de auto gestolen.

De politie roept op om in het geval van een verdachte situatie de politie te waarschuwen en om geen waardevolle spullen in uw auto achter te laten.

Verdachte situatie? Bel de politie! Om de auto-inbraken te stoppen houdt de politie de komende tijd extra toezicht in de wijken, maar heeft zij ook de hulp van inwoners nodig. Let u op verdachte situatie zoals:

- Gluren in een rij auto's. Auto-inbrekers gluren vaak in verschillende auto's op zoek naar een achtergelaten tas, telefoon of navigatiesysteem.

- Op de uitkijk staan. Auto-inbrekers werken vaak samen. Eén van de dieven staat bijvoorbeeld op de uitkijk, terwijl een andere dief wacht op een seintje. Ze houden daarbij vaak contact via mobiele telefoons.

- Een paar keer terugkomen. Een auto-inbreker is op zoek naar het juiste moment om toe te slaan. Om de omgeving en de situatie goed in zich op te nemen, komt de verdachte vaak een aantal keer terug.

- Lang rond een auto hangen. Voordat een auto-inbreker toeslaat is hij vaak lang te zien in de buurt van de auto. Soms wordt er vooraf zelfs uitgebreid tegenaan gehangen of geleund. Ziet u dit soort situaties, noteer signalementen en kentekens en bel altijd de politie via 1-1-2. De politie kan dan snel ter plaatse zijn waardoor de kans groter is dat de auto-inbrekers gepakt worden. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u een melding maken via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Alle informatie is welkom én nodig zodat de politie daders kan opsporen en oppakken.

Geef dieven geen kans Het is van belang dat u altijd uw auto op slot doet en nooit waardevolle spullen in uw auto achterlaat. Geen navigatiesysteem, maar ook geen boodschappen of kleding, want dit trekt namelijk de aandacht van dieven. Al zijn de spullen niet veel waard, alleen al een ingeslagen ruit is vervelend en kost geld.