Paul Rosenmöller neemt gezond kinderkookboek in ontvangst

woensdag 20 april 2011

Vandaag is het 'Het Lidl Kinderkookboek' verschenen. De recepten kwamen voort uit een wedstrijd die Lidl organiseerde in samenwerking met de Hartstichting, het Voedingscentrum en Smaaklessen&Schoolgruiten.

Lidl en de Hartstichting zetten zich in voor de strijd tegen overgewicht bij kinderen. De receptenwedstrijd kwam hieruit voort. Het resultaat is een bijzonder kookboek voor en door kinderen, waarmee de supermarktketen kinderen op een toegankelijke manier bewust will maken van het belang van gezond eten.

Voor elk kookboek doneert Lidl een bedrag aan de Hartstichting.

Paul Rosenmöller ontvangt 1e exemplaar
Paul Rosenmöller is voorzitter van de stuurgroep Convenant Gezond Gewicht. Hij heeft vandaag het 1e exemplaar van het kookboek officieel in ontvangst genomen in de Glazen Ruimte in Maarssen.

Rosenmöller benadrukte in zijn presentatie de noodzaak van blijvende aandacht voor overgewicht en de voorbeeldfunctie van ouders en de omgeving, zodat kinderen overal gestimuleerd worden om gezond te eten en voldoende te bewegen.

Daarnaast waren er presentaties van Hans Stam, directeur van de Hartstichting, en kok Ramon Beuk die een bijdrage heeft geleverd aan het kinderkookboek.

Alle Lidl-filialen delen vandaag de kookboeken gratis uit, met een gezond appeltje erbij.