Provincie Overijssel

Gedeputeerde Piet Jansen legt vloer in stal in Wanneperveen

20 april 2011

Op dinsdag 19 april, zijn een-na-laatste dag als gedeputeerde, legde Piet Jansen samen met wethouder Henk Boxum van Steenwijkerland een vloerplaat voor de nieuwe stal van melkveehouder Dingstee in Wanneperveen.

Piet Jansen en Henk Boxum leggen vloer

De familie Dingstee moet op haar oude bedrijfslocatie aan de Zomerdijk plaatsmaken voor natuur en heeft een nieuwe locatie gevonden aan de Veneweg in Wanneperveen. Deze locatie ligt in de directe nabijheid van het Natura 2000 gebied Wieden Weerribben.

Als gevolg van langlopende discussies en onduidelijkheid over het stikstofbeleid heeft de verlening van een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet geruime tijd op zich laten wachten. Uiteindelijk kon eind vorig jaar begonnen worden met de voorbereidingen voor de bouw. Vanwege de ligging in de omgeving van een natuurgebied moet de nieuwe stal voldoen aan strenge eisen op het gebied van stikstof. De provincie Overijssel heeft het bedrijf een bijdrage verleend om extra maatregelen te nemen om de emissie van ammoniak uit de stal te beperken.