Gemeente Doetinchem

Realisatie Hamburgerbroek komt stapje dichterbij

Persbericht, 20 april 2011

De realisatie van de nieuwe wijk Hamburgerbroek is een stapje dichterbij gekomen. Het college van b&w heeft afgelopen dinsdag besloten om het bestemmingsplan voor de eerste fase ter vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen.

De eerste fase betreft het voormalige Intermecoterrein. Het bestemmingsplan Hamburgerbroek-Intermecoterrein 2010 wordt behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering op 26 mei 2011.

Nieuwe naam
In het bestemmingsplan is ook de nieuwe naam voor de wijk opgenomen: Iseldoks. Iseldoks staat voor wonen aan de oever van de Oude IJssel dicht bij de binnenstad van Doetinchem. De elementen ISEL en DOKS verbinden de aantrekkelijkheid van het wonen en recreëren in een toekomstgerichte stadse omgeving met een historisch industrieel verleden. Op een eigentijdse manier suggereert de naam het levendige en tegelijk gemoedelijke karakter van dit nieuwe stadsdeel waaraan het stromende water van de Oude IJssel wezenlijk bijdraagt. In juni 2011 gaat het publiek voor het eerst kennismaken met Iseldoks. Dan start de introductiecampagne van de nieuwe wijk.

Iseldoks
Iseldoks is het gebied tussen de oostelijke oever van de Oude IJssel en de C. Missetstraat tot de spoorlijn, samen met het voormalige Intermecoterrein. Kenmerkend voor het plan is de aanleg van een zijarm aan de Oude IJssel. Het woningaanbod in Iseldoks betreft (huur)appartementen, grondgebonden woningen in woonstraten en aan het water, stadswoningen en benedenbovenwoningen. Het plan bevat ongeveer 450 woningen. Verder is er ruimte voor ongeveer 4.500 m2 BVO kantoor en 5.500 - 6.000 m2 commerciële voorzieningen. De verkoop van de woningen in de eerste fase start rond de zomer van 2011. Het is de bedoeling om nog dit jaar met de bouw te starten.